Pralines van asperge en palingmousse

asperge palingmousse

Pralines van asperge en palingmousse

Vis en asperges zijn altijd een goede combinatie. Een heerlijk ziltig hapje van asperges en gerookte paling. Ideaal bij het aperitief.
5 from 2 votes
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 30 minutes
Course aspergegerechten, Hapjes, amuses en bites
Cuisine Asperges, Hapjes en snacks
Servings 18 hapjes
Calories 44 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 8 stuks Asperges vers, type AA
  • 150 gr verse room(kruiden)kaas type philadelphia, boursin, (naar je eigen smaak)
  • 1 stuk gerookte palingfilet
  • 2 el olijfolie van goede kwaliteit
  • wat citroensap vers
  • wat peper van de molen
  • 4 sneetjes brood boerenbrood, grijs brood, of donker brood (wat je zelf wil)
  • wat boter (om je toastjes te bakken)

Als afwerking

Instructies
 

  • We maken een aspergehapje! Pralines van asperge en palingmousse!
  • Schil de asperges zorgvuldig met je dunschiller. Verwijder de onderkant, en kook ze beetgaar in je aspergepan.
    8 stuks Asperges
  • Mix met je staafmixer of keukenrobot de roomkaas met de paling, de peper en de olijfolie tot een gladde massa.
    150 gr verse room(kruiden)kaas, 1 stuk gerookte palingfilet, 2 el olijfolie, wat peper
  • Breng op smaak met wat citroensap.
    wat citroensap
  • Proef!
  • Snijd 2 gekookte asperges in kleine stukjes en roer ze onder de mousse met een spatel.
  • Snij de andere asperges in stukken van 2 a 3 cm.
  • Snij uit het brood rondjes, of steek het uit met een vormpje.
    4 sneetjes brood
  • Toast of bak de broodrondjes tot ze zacht krokant zijn. (Als je ze bakt, doe dit in wat boter in een koekenpan)
    wat boter
  • Smeer nu op elk toastje een lepeltje palingmousse, en werk af met een stuk asperge.
  • Garneer met een klein takje peterselie en een stukje gedroogde sinaasappel.
    wat verse peterselie, 9 gedroogde sinaasappelschijfjes
  • Je pralines van asperge en palingmousse zijn klaar!
  • Serveer makkelijk op een tapasplank! Smakelijk!

Notities

Pralines van asperge en palingmousse

Dit hapje is een heerlijke combinatie! Ziltig en gekruid! De rooksmaak van de paling past goed met de kaas en de asperge maakt het af. Lekker met een glaasje prosecco, cava of champagne.

Gerookte paling.

Gerookte paling is een delicatesse in Nederland en wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden. Het heeft een karakteristieke rokerige smaak en een vlezige textuur. Het wordt vaak gegeten op brood of toast, of geserveerd als onderdeel van een voorgerecht of salade. Gerookte paling is ook een belangrijk exportproduct voor Nederland en wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn unieke smaak en kwaliteit. Probeer goede, kwalitatieve paling te vinden indien je dit product wil gebruiken. Paling van Rijpelaal is dit!
gerookte paling

TIPS EN INFO :

  • Onze asperges koken wij in een aspergepan. Dit is makkelijk en elke keer opnieuw zijn ze perfect gekookt. Doordat de delicate toppen van de asperges boven het water uitsteken in de pan worden ze eigenlijk gaar gestoomd. Kook de asperges in licht gezouten water met het deksel op de pan. Breng het water aan de kook, zet je vuur uit en laat ze garen in het kookvocht tot ze beetgaar zijn. 
  • aspergepan
    aspergepan
  • Wij gebruiken voor dit hapje graag de Philadelphia kaas. Maar je kan gerust experimenteren. Gebruik de roomkaas die je zelf graag lust!
  • Heb je graag wat meer pit in je hapje? Roer wat chiliflakes onder de mousse, op garneer het hapje met wat wasabi sesamzaadjes.
  • Meer weten over asperges?
Ook andere aspergegerechten kan je terugvinden in onze receptenbundel.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Pralines van asperge en palingmousse, heerlijk als hapje! Probeer het eens!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Pralines van asperge en palingmousse
Serving Size
 
1 toastje
Amount per Serving
Calories
44
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
8
mg
3
%
Sodium
 
27
mg
1
%
Potassium
 
12
mg
0
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.02
g
0
%
Sugar
 
0.3
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
117
IU
2
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Iron
 
0.04
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword aperitief, aperitiefhapje, asperges, paling
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
3
Share to...