Vijgen met geitenkaas.
Vijgen met geitenkaas! Een culinaire combinatie die je smaakpapillen verwent met zijn perfecte balans tussen zoet en hartig. Dit eenvoudige, maar verfijnde gerecht is een waar genot, en kan zeker ook dienen als hapje.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 12 stuks vijgen vers en rijp
- 180 gr geitenkaas
- 6 sneetjes gedroogde ham
- wat honing
- 1 el walnoten
- wat peterselie
Instructies
- We gaan vijgen met geitenkaas maken! Dit kan als hapje of als voorgerecht.
- Spoel 12 stuks vijgen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.12 stuks vijgen
- Snijd de stengels af.
- Maak een “X”-snede in elke vijg, beginnend bij de stengel en ongeveer ⅔ in de vijg.
- Snijd 180 gr geitenkaas in plakjes, en vervolgens snijd je elk plakje nog eens doormidden.180 gr geitenkaas
- Scheur of snijd 6 sneetjes gedroogde ham in kleinere stukjes.6 sneetjes gedroogde ham
- Vul elke vijg met een plakje kaas en een paar stukjes gedroogde ham.
- Gebruik een honinglepel en bedruip elke vijg met wat honing.wat honing
- Hak 1 el walnoten grof fijn en spoel wat peterselie proper onder de kraan.
- Bestrooi de vijgen dan met wat grofgehakte walnoten en werk af met een blaadje verse peterselie.1 el walnoten, wat peterselie
- Je vijgen met geitenkaas zijn klaar! Smakelijk!
Notities
Vijgen met geitenkaas.
In dit recept laten we je kennismaken met de magie van vijgen en geitenkaas. Ontdek hoe je met deze twee ingrediënten samen een smaaksensatie kan creëren die je keer op keer wilt ervaren. Laat je verrassen door de harmonie van smaken in dit heerlijke hapje.INFO EN TIPS :
- Vermijd het kopen van grote vijgen. Ze zullen moeilijk te eten zijn in één of twee happen.
- Welke geitenkaas je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wij hebben liever een wat oudere, belegen geitenkaas, maar dit is onze keuze.
- Ook voor de gedroogde ham. Gebruik hiervoor Parmaham, Gandaham, Serrano ham, Pata negra,... Het is maar wat je verkiest.
- Mogelijk heb je minder ham nodig als dat het recept aangeeft. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid die je zelf wil gebruiken.
- Verse peterselie kan worden vervangen door verse bieslook of zelfs een blaadje basilicum.
- Dit recept met vijgen kan dienen als hapje, maar zeker ook als voorgerecht of tussendoortje.
- Wil je meer weten over vijgen?
-
Vijgen: Een sappig geschenk van de natuur.Vijgen! Een vrucht die al eeuwenlang mensen betovert met zijn zoete en sappige karakter. Deze natuurlijke lekkernij is niet alleen verrukkelijk, maar biedt ook een schat aan culinaire mogelijkheden en gezondheidsvoordelen. ... Read more
- Een honinglepel is een handig keukenhulp om te gebruiken om wat honing te druipen over de vijgen. Zelf gebruiken we dit ook dagelijks om honing te doseren in onze thee. Een handig hebbeding dus!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Vijgen met geitenkaas.
Serving Size
1 vijg
Amount per Serving
Calories
58
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
8
mg
3
%
Sodium
63
mg
3
%
Potassium
12
mg
0
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
157
IU
3
%
Vitamin C
0.05
mg
0
%
Calcium
22
mg
2
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.