Vijgen met geitenkaas.

Vijgen met geitenkaas

Vijgen met geitenkaas.

Vijgen met geitenkaas! Een culinaire combinatie die je smaakpapillen verwent met zijn perfecte balans tussen zoet en hartig. Dit eenvoudige, maar verfijnde gerecht is een waar genot, en kan zeker ook dienen als hapje.
5 from 1 vote
Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course Hapjes, amuses en bites, Snacks
Cuisine Hapjes en snacks, Zuiders - Mediteraans
Servings 12 hapjes
Calories 58 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 12 stuks vijgen vers en rijp
  • 180 gr geitenkaas
  • 6 sneetjes gedroogde ham
  • wat honing
  • 1 el walnoten
  • wat peterselie

Instructies
 

  • We gaan vijgen met geitenkaas maken! Dit kan als hapje of als voorgerecht.
  • Spoel 12 stuks vijgen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
    12 stuks vijgen
  • Snijd de stengels af.
  • Maak een “X”-snede in elke vijg, beginnend bij de stengel en ongeveer ⅔ in de vijg.
  • Snijd 180 gr geitenkaas in plakjes, en vervolgens snijd je elk plakje nog eens doormidden.
    180 gr geitenkaas
  • Scheur of snijd 6 sneetjes gedroogde ham in kleinere stukjes.
    6 sneetjes gedroogde ham
  • Vul elke vijg met een plakje kaas en een paar stukjes gedroogde ham.
  • Gebruik een honinglepel en bedruip elke vijg met wat honing.
    wat honing
  • Hak 1 el walnoten grof fijn en spoel wat peterselie proper onder de kraan.
  • Bestrooi de vijgen dan met wat grofgehakte walnoten en werk af met een blaadje verse peterselie.
    1 el walnoten, wat peterselie
  • Je vijgen met geitenkaas zijn klaar! Smakelijk!

Notities

Vijgen met geitenkaas.

In dit recept laten we je kennismaken met de magie van vijgen en geitenkaas. Ontdek hoe je met deze twee ingrediënten samen een smaaksensatie kan creëren die je keer op keer wilt ervaren. Laat je verrassen door de harmonie van smaken in dit heerlijke hapje.

INFO EN TIPS : 

  • Vermijd het kopen van grote vijgen. Ze zullen moeilijk te eten zijn in één of twee happen.
  • Welke geitenkaas je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wij hebben liever een wat oudere, belegen geitenkaas, maar dit is onze keuze.
  • Ook voor de gedroogde ham. Gebruik hiervoor Parmaham, Gandaham, Serrano ham, Pata negra,... Het is maar wat je verkiest.
  • Mogelijk heb je minder ham nodig als dat het recept aangeeft. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid die je zelf wil gebruiken.
  • Verse peterselie kan worden vervangen door verse bieslook of zelfs een blaadje basilicum.
  • Dit recept met vijgen kan dienen als hapje, maar zeker ook als voorgerecht of tussendoortje.
  • Wil je meer weten over vijgen?
  • Een honinglepel is een handig keukenhulp om te gebruiken om wat honing te druipen over de vijgen. Zelf gebruiken we dit ook dagelijks om honing te doseren in onze thee. Een handig hebbeding dus!
 
honinglepel
honinglepel
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Vijgen met geitenkaas! Een klassieker, maar vooral lekker!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Vijgen met geitenkaas.
Serving Size
 
1 vijg
Amount per Serving
Calories
58
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
 
0.5
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
8
mg
3
%
Sodium
 
63
mg
3
%
Potassium
 
12
mg
0
%
Carbohydrates
 
3
g
1
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
157
IU
3
%
Vitamin C
 
0.05
mg
0
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword vijgen met geitenkaas
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...