Keukentechnieken – Pikeren

keukentechnieken - pikeren

Keukentechnieken - Pikeren

Pikeren is het beprikken en besteken van een ingrediënt met smaakmakers.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Totale tijd 5 minutes
Course basiskennis, pikeren
Cuisine Frans
Servings 1 p
Calories 5 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • De smaakmakers kunnen reepjes gerookt spek, of vet zijn, specerijen, knoflook, ...
  • De bedoeling is om het product te parfumeren door de aroma's van het gebruikte "pikeer"ingrediënt er tijdens het garen te laten intrekken.
  • Een klassiek "geval" is hier ook de gepikeerde ui met kruidnagel, die we veel toevoegen met de bereiding van fonds of bouillons.

Notities

Pikeren

Pikeren is het beprikken en besteken van een ingrediënt met smaakmakers.


INFO

Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Pikeren, een onmisbare techniek in de keuken.

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Keukentechnieken - Pikeren
Serving Size
 
250 g
Amount per Serving
Calories
5
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword kruidenboter, Pikeren, smaak
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...