Makkelijke nutella taart
Een makkelijke nutella taart. Zonder bakken! Heerlijk als dessert, en kinderen zijn er dol op!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
Voor je basis:
- 180 g savoiardi koekjes
- 90 gr zachte roomboter (op kamertemperatuur, in blokjes)
- 20 g Nutella
Voor je vulling :
- 500 gr mascarpone
- 140 gr gecondenseerde, gezoete melk
- 200 gr Nutella
Voor je afwerking :
- 100 gr Nutella
- 15 ml plantaardige olie
- 1 reep witte toblerone chocolade
Instructies
- Vet de binnenzijde van een springvorm (24cm) in met wat boter of bakspray.
- Bekleed nu de springvorm met het bakpapier. Laat de bodem weg van de springvorm.
- Zet nu de springvorm bekleed met het bakpapier op een passend bord.
Voor je basis.
- 180 g savoiardi koekjes
- Mix de koekjes heel fijn met een staafmixer.
- Voeg 90gr zachte roomboter toe.90 gr zachte roomboter
- Voeg 20gr Nutella toe.20 g Nutella
- Mix en meng alles heel goed onder mekaar tot 1 geheel.
- Stort het mengsel in je springvorm en vorm hiermee een taartbodem.
- Gebruik een glas en lepel om de bodem goed vast en glad aan te drukken.
Voor je vulling.
- Doe 500gr mascarpone in een grote mengkom.500 gr mascarpone
- Voeg 140gr gecondenseerde, gesuikerde melk toe.140 gr gecondenseerde, gezoete melk
- 200 gr Nutella
- Mix alles tot een glad geheel.
- Stort nu het mengsel op je taartbodem.
- Gebruik een spatel om alles mooi glad te strijken.
- Zet nu voor minstens 4 uur in de koelkast en laat alles goed opstijven.
Voor je afwerking.
- Snijd je witte toblerone chocolade in stukjes.1 reep witte toblerone chocolade
- Meng in een mengkom 100gr Nutella met 15ml plantaardige olie.100 gr Nutella, 15 ml plantaardige olie
- Zorg dat je het geheel goed mengt!
- Stort nu dit mengsel over je opgesteven Nutella taart.
- Gebruik een spatel of lepel om alles glad te strijken.
- Werk af met stukjes toblerone chocolade.
- Zet opnieuw minstens een uur in de koelkast op alles te laten opstijven.
Serveren.
- Haal vlak voor serveren je taart uit de koelkast.
- Ontdoe je taart voorzichtig van de springvorm en bakpapier.
- Je makkelijke nutella taart is nu klaar om te serveren!
- Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Makkelijke Nutella taart.
Met deze makkelijke nutella taart scoor je altijd. Er komt geen bakken aan te pas, dus héél eenvoudig om te maken. Gebruik de juiste materialen en ingrediënten en je bent klaar om te smullen!Info en tips.
- Zorg bij het bereiden dat zowel je boter als de Nutella op kamertemperatuur is.
- Soms is het zelfs makkelijker om de Nutella eventjes bij te warmen in de microgolfoven zodat de pasta lopender wordt.
- Niets houdt je tegen om de taart verder en anders af te werken. Donkere chocolade, melkchocolade,... Gebruik slagroom om boterroom, ... laat je fantasie de vrije loop.
- Opgelet..deze heerlijke, makkelijke Nutella taart is wel degelijk een caloriebom!
- De mascarpone kan je ook vervangen door een andere kaas indien je dit liever hebt. Monchou leent zich hier perfect voor!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Makkelijke Nutella taart! Probeer het eens!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Makkelijke nutella taart
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
732
% Daily Value*
Fat
54
g
83
%
Saturated Fat
37
g
231
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
142
mg
47
%
Sodium
179
mg
8
%
Potassium
256
mg
7
%
Carbohydrates
49
g
16
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
31
g
34
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
1329
IU
27
%
Vitamin C
0.5
mg
1
%
Calcium
194
mg
19
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.