Kruidenboter of lookboter maken

kruidenboter - Beurre maître d'hotel

Kruidenboter of lookboter maken

Krui­den­bo­ter of look­bo­ter maken is abso­luut niet moei­lijk. Ech­te room­bo­ter in samen­spel met ver­schil­len­de ver­se en gedroog­de krui­den, en/of look. Heer­lijk bij de BBQ en grill-gerech­ten, maar ook bij gebak­ken vis of schaal­die­ren. Kies wel altijd voor ver­se en kwa­li­ta­tie­ve ingrediënten!
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 5 mins
Tijd om op te stij­ven in de koel­kast 2 hrs
Total Time 2 hrs 15 mins
Cour­se Basis­ge­rech­ten, Hoe maak ik, Klassiekers
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Frans, Grill gerechten
Ser­vings 8 per­so­nen
Calo­ries 225 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
 
 

  • 250 gr onge­zou­ten ech­te room­bo­ter (hoe­ve­bo­ter) op kamer­tem­pe­ra­tuur, de boter moet zacht zijn!
  • 1 snuf zout
  • wat peper van de molen
  • wat peter­se­lie vers
  • wat bies­look vers
  • 2 teen­tjes knof­look (of 1 groot)
  • 1 eet­le­pel citroen­sap vers
  • 1 thee­le­pel zes­tes van citroenschil

Instructies
 

  • Doe de room­bo­ter ik een kom.
    250 gr onge­zou­ten ech­te room­bo­ter (hoe­ve­bo­ter)
  • Zorg dat je boter op kamer­tem­pe­ra­tuur is! En roer deze even los met een spa­tel.
  • Pers de teen­tjes knof­look in een knof­look­pers en voeg toe aan de boter. 
    2 teen­tjes knoflook
  • Voeg dan de gehak­te peter­se­lie, gesnip­per­de bies­look, citroen­sap en citroen­ze­s­tes toe.
    wat peter­se­lie, wat bies­look, 1 eet­le­pel citroen­sap, 1 thee­le­pel zes­tes van citroenschil
  • Kruid met peper en zout.
    1 snuf zout, wat peper
  • En meng alles goed door elkaar.
  • Proef!
  • Doe nu de boter in een spuit­zak met gekar­tel­de spuit­mond, en spuit roos­jes van je boter op een bord of plaat. 
  • Laat je boter min­stens een uur, tot liefst 2 uur opstij­ven in de koelkast.
  • Je krui­den­bo­ter of look­bo­ter is nu klaar voor gebruik.
  • Heer­lijk bij gegrild vlees, zee­vruch­ten of champignons.

Notities

Kruidenboter — Lookboter

Krui­den­bo­ter of look­bo­ter maken is abso­luut niet moeilijk. 
Kies wel altijd voor ver­se en kwa­li­ta­tie­ve ingrediënten.


TIPS EN INFO

  • Indien je geen knof­look­pers hebt, plet dan de teen­tjes met een gro­ter mes, en hak ze fijn. Doe dit op een snij­plank en voor het plet­ten strooi je er een beet­je zout over. Dit zal er voor zor­gen dat de look-geur en smaak niet zo zeer in je snij­plank trekt. Zodat je de vol­gen­de keer dat je de plank gebruikt niet opnieuw die look­smaak hebt op je nieu­we pro­duct. Let dan wel op dat je min­der zout toe­voegt aan je boter.
  • Je hebt ook mes­sen of ras­pen waar­mee je mak­ke­lijk zes­tes van een citroen, limoen of ande­re citrus­vrucht kan afhalen.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Krui­den­bo­ter of look­bo­ter maken. Het bestaat al lang! Pro­beer het dus zelf een keer!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Krui­den­bo­ter of look­bo­ter maken
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
225
% Dai­ly Value*
Fat
 
25
g
38
%
Satu­ra­ted Fat
 
16
g
100
%
Trans Fat
 
1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
7
g
Cho­les­te­rol
 
67
mg
22
%
Sodi­um
 
249
mg
11
%
Pot­as­si­um
 
11
mg
0
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
0.3
g
0
%
Fiber
 
0.03
g
0
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
Pro­tein
 
0.3
g
1
%
Vita­min A
 
781
IU
16
%
Vita­min C
 
1
mg
1
%
Cal­ci­um
 
8
mg
1
%
Iron
 
0.01
mg
0
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word Hof­mees­ter­bo­ter, krui­den­bo­ter, Krui­den­bo­ter — Beur­re Maî­tre d’hô­tel, krui­den­bo­ter maken, look­bo­ter maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!