
Kruidenboter of lookboter maken
Kruidenboter of lookboter maken is absoluut niet moeilijk. Echte roomboter in samenspel met verschillende verse en gedroogde kruiden, en/of look. Heerlijk bij de BBQ en grill-gerechten, maar ook bij gebakken vis of schaaldieren. Kies wel altijd voor verse en kwalitatieve ingrediënten!
Materiaal — Benodigdheden

1 Mengkom

1 spuitzak met gekartelde douille (spuitmond) (of een stuk plasticfolie of boterpapier om de boter in op te rollen)
Ingrediënten
Instructies
- Doe de roomboter ik een kom.250 gr ongezouten echte roomboter (hoeveboter)
- Zorg dat je boter op kamertemperatuur is! En roer deze even los met een spatel.
- Pers de teentjes knoflook in een knoflookpers en voeg toe aan de boter.2 teentjes knoflook
- Voeg dan de gehakte peterselie, gesnipperde bieslook, citroensap en citroenzestes toe.wat peterselie, wat bieslook, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel zestes van citroenschil
- Kruid met peper en zout.1 snuf zout, wat peper
- En meng alles goed door elkaar.
- Proef!
- Doe nu de boter in een spuitzak met gekartelde spuitmond, en spuit roosjes van je boter op een bord of plaat.
- Laat je boter minstens een uur, tot liefst 2 uur opstijven in de koelkast.
- Je kruidenboter of lookboter is nu klaar voor gebruik.
- Heerlijk bij gegrild vlees, zeevruchten of champignons.
Notities
Kruidenboter — Lookboter
Kruidenboter of lookboter maken is absoluut niet moeilijk. Kies wel altijd voor verse en kwalitatieve ingrediënten.TIPS EN INFO
- Meer weten over kruidenboter, de mogelijkheden en verschillende recepten? Klik hier!
- Zestes snijd je van de schil van de citroen, neem met een dunschiller wat schil van een onbespoten citroen. Zorg dat je enkel de schil hebt, en niet het wit van het vruchtvlees want dat maakt het bitter! Je moet enkel het geel van de citroenschil hebben. Snij dan van de schil hele fijne reepjes met een vlijmscherp mes.
- Wat je ook kan doen is de boter storten op wat huishoudfolie — plasticfolie of bakpapier. Rol de boter hierin op tot een worst, en laat zo opstijven in de koelkast. Zo kan je nadien er schijfjes van snijden.
- Indien je geen knoflookpers hebt, plet dan de teentjes met een groter mes, en hak ze fijn. Doe dit op een snijplank en voor het pletten strooi je er een beetje zout over. Dit zal er voor zorgen dat de look-geur en smaak niet zo zeer in je snijplank trekt. Zodat je de volgende keer dat je de plank gebruikt niet opnieuw die looksmaak hebt op je nieuwe product. Let dan wel op dat je minder zout toevoegt aan je boter.
- Je hebt ook messen of raspen waarmee je makkelijk zestes van een citroen, limoen of andere citrusvrucht kan afhalen.


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Kruidenboter of lookboter maken
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
225
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
67
mg
22
%
Sodium
249
mg
11
%
Potassium
11
mg
0
%
Carbohydrates
0.3
g
0
%
Fiber
0.03
g
0
%
Sugar
0.1
g
0
%
Protein
0.3
g
1
%
Vitamin A
781
IU
16
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
8
mg
1
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!