Keukentechnieken – Droog marineren

droog marineren

Keukentechnieken - Droog marineren

Bij droog marineren worden aromatische smaakmakers op en rond het te marineren product gelegd.
5 from 2 votes
Voorbereiding 20 minutes
kan oplopen tot 1 dag naargelang recept 1 day
Totale tijd 1 day 20 minutes
Course Basisgerechten, Keukentechnieken
Cuisine Basiskeuken, Frans
Servings 1 stuk
Calories 1 kcal

Ingrediënten
  

  • de kruidenmengeling die je wil gebruiken

Instructies
 

  • Bij droog marineren worden aromaten op en rond het te marineren ingrediënt gelegd, of ingewreven.
  • Als het product gearomatiseerd is gaat het onder gewicht de koelkast in.
  • Het gewicht dient om het contact met de smaakmakers te optimaliseren.
  • Meestal zit in het marinade mengsel ook zout.
  • Dit dient om het vocht te onttrekken van het product, dat in die zin dan wordt gegaard.
  • Het schoolvoorbeeld hier is gemarineerde zalm, waarbij de gehele zalmfilet wordt gemarineerd met een mengsel van peper, grof zout, suiker en verse dille.
  • Het tegenovergestelde is dan nat marineren.
  • Dit dient dan eerder om een product zachter en vochtiger te maken zodat het tijdens het garen niet uitdroogt.

Notities

Droog marineren

Bij droog marineren worden aromatische smaakmakers op en rond het te marineren product gelegd.


INFO

Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je deze techniek zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over de techniek? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een techniek of recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Droog marineren kennen we allemaal. Denk maar aan spare ribs bv die je inwrijft met een rub alvorens ze te bereiden op een bbq.

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Keukentechnieken - Droog marineren
Serving Size
 
100 g
Amount per Serving
Calories
1
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword basiskeuken, de basis van koken, Droog marineren, kooktechnieken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...