
Keukentechnieken - Droog marineren
Bij droog marineren worden aromatische smaakmakers op en rond het te marineren product gelegd.
Ingrediënten
- de kruidenmengeling die je wil gebruiken
Instructies
- Bij droog marineren worden aromaten op en rond het te marineren ingrediënt gelegd, of ingewreven.
- Als het product gearomatiseerd is gaat het onder gewicht de koelkast in.
- Het gewicht dient om het contact met de smaakmakers te optimaliseren.
- Meestal zit in het marinade mengsel ook zout.
- Dit dient om het vocht te onttrekken van het product, dat in die zin dan wordt gegaard.
- Het schoolvoorbeeld hier is gemarineerde zalm, waarbij de gehele zalmfilet wordt gemarineerd met een mengsel van peper, grof zout, suiker en verse dille.
- Het tegenovergestelde is dan nat marineren.
- Dit dient dan eerder om een product zachter en vochtiger te maken zodat het tijdens het garen niet uitdroogt.
Notities
Droog marineren
Bij droog marineren worden aromatische smaakmakers op en rond het te marineren product gelegd.INFO
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Keukentechnieken - Droog marineren
Serving Size
100 g
Amount per Serving
Calories
1
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.