
Keukentechnieken — Barderen
Barderen is een term uit de Klassieke Franse keuken waarmee men het vooraf bedekken of omwikkelen van een stuk vis, vlees of groente bedoeld.
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- spek
- druivenblad
Instructies
- Voor het “barderen” gebruikt men vaak spek, omdat het hoge vetgehalte ervoor zorgt dat het te bereiden ingrediënt niet uitdroogt.
- Meestal wordt deze techniek, die ook voor smaak toevoeging zorgt, toegepast op stukken wild en vooral gevogelte.
- Een ander voorbeeld is het typische druivenblad rond patrijzen, kwartels en duiven.
Video
Notities
Barderen
Barderen is een term uit de Klassieke Franse keuken waarmee men het vooraf bedekken of omwikkelen van een stuk vis, vlees of groente bedoeld. Dit om zoveel mogelijk vocht in het product te houden.

Wat betekent “barderen”?
Vlees bedekken met een dun laagje spek.Het barderen dient om het vlees te beschermen tegen te veel hitte en voorkomt dat het tijdens het koken uitdroogt, terwijl het de smaak ervan verbetert.
Belangrijk! Kruid uw vlees voordat u het bardeert.
Welk voedsel kan worden gebardeerd?
Je kunt vis, gevogelte, vlees of wild en soms zelfs groenten barderen!Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.

Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!