Keukentechnieken – Barderen

barderen

Keukentechnieken - Barderen

Barderen is een term uit de Klassieke Franse keuken waarmee men het vooraf bedekken of omwikkelen van een stuk vis, vlees of groente bedoeld.
5 from 2 votes
Voorbereiding 15 minutes
Totale tijd 15 minutes
Course Keukentechnieken
Cuisine Basiskeuken, Frans, Klassiekers
Servings 1 p
Calories 150 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

  • spek
  • druivenblad

Instructies
 

  • Voor het "barderen" gebruikt men vaak spek, omdat het hoge vetgehalte ervoor zorgt dat het te bereiden ingrediënt niet uitdroogt.
  • Meestal wordt deze techniek, die ook voor smaak toevoeging zorgt,  toegepast op stukken wild en vooral gevogelte.
  • Een ander voorbeeld is het typische druivenblad rond patrijzen, kwartels en duiven.

Video

YouTube video

Notities

Barderen

Barderen is een term uit de Klassieke Franse keuken waarmee men het vooraf bedekken of omwikkelen van een stuk vis, vlees of groente bedoeld. Dit om zoveel mogelijk vocht in het product te houden.
Barderen van vlees
Barderen van vlees
KokenKoken

Wat betekent "barderen"?

Vlees bedekken met een dun laagje spek.
Het barderen dient om het vlees te beschermen tegen te veel hitte en voorkomt dat het tijdens het koken uitdroogt, terwijl het de smaak ervan verbetert.
Belangrijk! Kruid uw vlees voordat u het bardeert.

Welk voedsel kan worden gebardeerd?

Je kunt vis, gevogelte, vlees of wild en soms zelfs groenten barderen!


Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je deze techniek zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept of techniek wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Barderen is een klassieke keukentechniek uit de Franse keuken.

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Keukentechnieken - Barderen
Serving Size
 
250 gr
Amount per Serving
Calories
150
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword barderen, basiskeuken, keukentechnieken, klassieke Franse keuken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...