Churros

Churros

Churros

Churros, de inmiddels bekende snack, maak je met dit recept eenvoudig zelf. Bloem, water, zout en olie. Dat is zowat alles wat je nodig hebt om deze lekkernij zelf te maken.
5 from 1 vote
Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Course cake en gebak, Dessert, Snacks
Cuisine Desserts, gebak, Hapjes en snacks
Servings 4 personen
Calories 347 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor het beslag:

Voor de garnering:

  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el kaneel optioneel
  • wat nutella (of andere chocopasta)

Instructies
 

  • Plaats de roomboter in de steelpan en laat smelten.
    80 gr roomboter
  • Voeg de kristalsuiker, zout, vanillesuiker en zonnebloemolie toe en roer even door met een klopper.
    3 el kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 1 el zonnebloemolie
  • Voeg het water erbij en roer opnieuw.
    2 dl water
  • Kook de massa ongeveer 1 minuut op laag vuur en blijf doorroeren.
  • Voeg dan de bloem er in een keer bij.
    180 gr bloem
  • Roer alles héél goed door, eerst met een klopper, erna zal met een spatel dit makkelijker gaan.
  • Er ontstaat een deegbal die je zeker nog 1 minuut moet laten doorkoken.
  • Het deeg zal uiteindelijk loslaten van de bodem.
  • Haal de pan van het vuur en plaats het deeg in een mengkom.
  • Laat het deeg 10 tot 15 minuten goed afkoelen.
  • Breek het eerste ei bij het deeg en mix het ei goed bij het deeg, totdat je ziet dat het ei goed is opgenomen.
    2 eieren
  • Breek ook het tweede ei er ook bij en mix dit ook weer flink door het deeg heen.
  • Laat even rusten en je beslag is klaar.
  • Vul de spuitzak met het churros beslag en draai de spuitzak aan de bovenkant goed aan zodat je geen lucht meer in je spuitzak hebt.
  • Verwarm een ruime hoeveelheid arachideolie in een grote pan.
  • Spuit voorzichtig wat lange stroken in de pan en met behulp van een schaar knip je de churros tot de gewenste lengte.
  • Bak de churros aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Een schuimspaan zal makkelijk zijn om de churros te draaien.
  • Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Mix de kristalsuiker samen met de kaneel en haal de churros erdoorheen.
    2 el kristalsuiker, 1 el kaneel
  • Serveer met wat verwarmde nutella.
    wat nutella
  • Smakelijk.

Notities

Churros!

Zoals wij onze appelbeignets en smoutebollen kennen, zijn Spanjaarden verlekkert op churros. Ze vallen allemaal onder de noemer 'deegsnacks'. Donuts kan je ook toevoegen aan het rijtje.


INFO EN TIPS

  • Naargelang de grootte van je eieren, of het type bloem dat je gebruikt zou het kunnen dat je deeg wat te lopen is. Voeg dan wat extra bloem toe om dit te verhelpen. Je deeg moet goed spuitbaar zijn door de spuitzak, maar mag er ook niet uitlopen.
  • Beter dan alles met de hand te mengen is natuurlijk het gebruik van een keukenrobot om je eieren onder het deeg te mengen. Dit zal altijd beter zijn dan met de hand. Maar het is geen must!
  • Wat ook makkelijker is is het gebruik van een friteuse. Zo heb je beter controle op de temperatuur van je olie waar je de churros in frituurt.
  • Verwarm een hoeveelheid Nutella (in de micro op een lage stand of 'au bain marie') en serveer deze bij de gebakken churros. Doop ze in de Nutella en geniet er lekker van!
  • De kaneel is hier optioneel, je kan de snack ook gewoon 'natuur' gebruiken, of dep ze enkel in suiker. De keuze is aan jou! Ook bruine suiker of basterd suiker is een optie net zoals bloemsuiker ook een goede vervanger is!
  • In Spanje heb je ook nog de buñuelo. Dit is een donutvormige snack, vergelijkbaar met de smaak van een churro. Het smaakt anders doordat de Spanjaarden er pompoen of sinaasappel in verwerken.
  • In Spanje heb je 2 momenten op een dag wanneer deze lekkernij verorbert wordt. Vroeg, als ontbijt, 'el desayuno'. Churros worden gedipt in warme chocolademelk, dikwijls vergezeld van een sterke kop koffie. En ook bij 'La merienda", tussen lunch en diner, is het ook tijd om een churro te verorberen, liefst gedipt in warme chocolade.


Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op YoutubeFacebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Churros! Noem het de gesuikerde friet...het is niet moeilijk om ze zelf te maken! Proberen maar!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Churros
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
347
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Saturated Fat
 
11
g
69
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
125
mg
42
%
Sodium
 
163
mg
7
%
Potassium
 
84
mg
2
%
Carbohydrates
 
36
g
12
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
619
IU
12
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword churros, churros recept
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...