Zelf pasta maken.

Zelf pasta maken - Ons recept.

Zelf pasta maken.

Zelf verse pasta maken is niet zo moeilijk! 2 ingrediënten en je kan aan de slag. Met ons basisrecept en bijhorende video lukt het je telkens weer!
5 from 1 vote
Voorbereiding 1 hour
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 1 hour
Course Basisgerechten, Hoe maak ik, Pasta
Cuisine Italiaans, Pasta
Servings 3 personen
Calories 488 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
 
 

  • 300 gr bloem 'typo 00'
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

optioneel

Instructies
 

  • We gaan zelf pasta maken!
  • Stort de bloem op een proper werkblad en maak een kuiltje in het midden.
    300 gr bloem
    Zelf pasta maken met eieren en bloem
  • Voeg in het kuiltje de eieren en de eidooier toe.
    3 eieren, 1 eidooier
  • Klop met een vork de eieren lichtjes los en meng ze door de bloem.
  • Gebruik dan je handen om het deeg te mengen en de kneden.
  • Doe dit zeker 5 tot 7 minuten.
  • Optioneel kan je wat water of olijfolie toevoegen indien je het deeg wat vochtiger wil.
    wat water, 1 el olijfolie
  • Vorm je deeg tot een bol en dek hem af met een (licht) vochtige doek.
  • Laat nu je deeg rusten voor een 10 tal minuten.
  • Haal de doek eraf en kneed het deeg opnieuw voor 5 tot 7 minuten heel goed door.
  • Dek opnieuw af en laat minstens een half uur rusten.
  • Verdeel je deegbol in 2 gelijke delen.
  • Strooi dan wat bloem over je deeg, kneed kort even door en gebruik een deegrol om je deeg uit te rollen.
  • Neem dan je pastamachine bij de hand, en draai het deeg door je machine tot het pastavel uiteindelijk de juiste dikte heeft verkregen.
    Pastadeeg uitrollen met de pastamachine
  • Af en toe bestrooi je het vel met wat bloem om plakken te voorkomen.
  • Nu kies je de juiste pastavorm en kan je de pastavellen versnijden tot het soort pasta wat je zelf verkiest.
    pasta versnijden met pastamachine
  • Bestrooi de versneden pasta met wat bloem en laat het wat drogen.
  • Zelf pasta maken is dus niet zo moeilijk! Klaar om te verwerken tot een heerlijk gerecht!

Video

YouTube video

Notities

Hoe maak je zelf makkelijk verse pasta?

Leer hoe makkelijk het zelf maken van verse pasta is met ons recept. In deze gids nemen we je mee door elke stap, van het selecteren van de juiste ingrediënten tot het kneden van het deeg.
Volg onze instructies en ontdek hoe eenvoudig het is om thuis authentieke, verse pasta te bereiden.

INFO EN TIPS : 

  • Enkel bloem en eieren zijn nodig voor dit verse pastadeeg. We melden erbij dat je optioneel wat water of olijfolie kan toevoegen indien je het deeg wat soepeler wil.
  • Let wel op! Gebruik de juiste bloem! Typo '00'!
  • Het laten rusten van je pastadeeg is essentieel voor de ontwikkeling van gluten, wat zorgt voor een elastischer en makkelijker te vormen deeg. Dek het deeg na de eerste kneedsessie af met een vochtige doek en laat het 10 minuten rusten. Kneed het vervolgens opnieuw voor 5 tot 7 minuten, gevolgd door een tweede rustperiode van een half uur. Deze stappen zijn cruciaal voor het bereiken van de perfecte textuur en 'bite' van je zelfgemaakte pasta.
  • Je kan het deeg gebruiken in de vorm die je zelf verkiest. Spaghetti, tagliatelle, linguine,...of je kan de vellen op z'n geheel gaan gebruiken als lasagnevellen, of er eventueel ravioli van maken.
  • Wil je een meer gedetailleerde inkijk over pastadeeg?

Keukentools om zelf pasta te maken.

In onze keuken kiezen we voor de Marcato Atlas 150 pastamachine, een onmisbare tool voor het zelf maken van pasta. Deze handmatig bedienbare machine staat bekend om zijn duurzaamheid en gebruiksgemak en overtreft vele concurrenten. Door jarenlange ervaring en veelvuldig gebruik weten we bij LiliesFood dat de Marcato Atlas 150 consistent superieure resultaten levert. Voor ons is dit simpelweg de beste pastamachine op de markt.
Marcato Atlas 150
Marcato Atlas 150
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Zelf pasta maken! Probeer het eens!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Zelf pasta maken.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
488
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
0.02
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
228
mg
76
%
Sodium
 
67
mg
3
%
Potassium
 
174
mg
5
%
Carbohydrates
 
77
g
26
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
0.5
g
1
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
324
IU
6
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Iron
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword zelf pasta maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...