Puree van knolselderij

puree van knolselderij - Liliesfood

Puree van knolselderij

Puree van knol­sel­de­rij is pit­tig, fris en heeft een hint van anijs. De knol­sel­der is de knol van de sel­de­rij­plant. Een groen­te die we dus eigen­lijk in z’n geheel kun­nen gebruiken.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Afwer­ken 5 mins
Cour­se aard­ap­pel­ge­rech­ten
Cui­si­ne Aard­ap­pel­ge­rech­ten
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 162 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 400 gr bloe­mi­ge aard­ap­pe­len bint­jes
  • wat peper liefst vers gema­len van de molen
  • wat zout
  • wat noot­mus­kaat vers geraspt met een handrasp
  • 400 gr knol­sel­der
  • ½ citroen
  • water om de aard­ap­pe­len en knol­sel­der in te koken
  • melk om de aard­ap­pe­len en knol­sel­der in te koken
  • ½ dl room

Instructies
 

  • Schil de aard­ap­pe­len en snij ze in gelij­ke stukken.
    400 gr bloe­mi­ge aardappelen
  • Schil de knol­sel­de­rij en smeer hem in met de hal­ve citroen. Wrijf er snel gewoon eens over aan de buitenzijde.
    400 gr knol­sel­der, ½ citroen
  • Dit dient om de knol­sel­de­rij wit te hou­den. Knol­sel­de­rij die geschild is en bloot­ge­steld wordt aan de lucht zal onmid­del­lijk begin­nen verkleuren.
  • Snij de knol­sel­der in even gro­te stuk­ken als de aardappelen!
  • Dit is belang­rijk! Zorg dat zowel de aard­ap­pe­len als knol­sel­de­rij in even gro­te stuk­ken gesne­den zijn.
  • Als een aard­ap­pel een­maal gaar is zal hij enkel maar vocht opne­men. Indien je dus klei­ne­re stuk­ken aard­ap­pel in je puree hebt gaat hij te wate­rig zijn!
  • Doe de aard­ap­pe­len samen met de knol­sel­der in een kookpot.
  • Zet onder met de helft water en de helft melk.
    water, melk
  • Door de melk zal de knol­sel­der ook tij­dens het koken niet verkleuren.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    wat peper, wat zout, wat noot­mus­kaat
  • Laat zo’n 20 min opko­ken zon­der deksel.
  • Giet af en laat nog even dro­gen op het vuur.
  • Pureer eerst met een pureestamper.
  • Haal de puree dan ver­vol­gens door een passe-vite.
  • Giet de room erbij en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
    ½ dl room
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Proef en kruid af naar smaak.
  • Uw puree van knol­sel­de­rij is klaar!
  • Sma­ke­lijk.

Notities

Puree van knolselderij

Puree van knol­sel­de­rij is pit­tig, fris en heeft een hint van anijs. De knol­sel­der is de knol van de sel­de­rij­plant. Een groen­te die we dus eigen­lijk in z’n geheel kun­nen gebruiken.
DrankDrank

TIPS EN INFO

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je een knol­sel­der aan­koopt , voel dan even of je exem­plaar hard aan­voelt. Is hij zacht gewor­den? Kies dan voor een ande­re. Dit geeft name­lijk aan dat de knol van­bin­nen al oud en droog is geworden.

Hoe moet je knolselderij bewaren en hoe lang is de groente houdbaar?

Best bewaar je hem bui­ten de koel­kast. Daar blijft hij onge­veer drie weken goed. Als je hem al gesne­den hebt, moet je de knol­sel­de­rij wel bewa­ren in de koel­kast. Doe dit liefst in huis­houd­fo­lie, bespren­keld met een beet­je citroen­sap. Zo voor­kom je dat er brui­ne plek­jes op komen. Hier blijft hij onge­veer een week goed. Wil je de groen­te lan­ger bewa­ren? Dan kun je hem blan­che­ren en invrie­zen. Zo kun je er nog enke­le maan­den mee vooruit.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder.
Deel het op je soci­al media en tag ons!
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Puree van knol­sel­de­rij, of knol­sel­der in België…simpel maar heerlijk!
Key­word aard­ap­pel­ge­rech­ten, knol­sel­der, knol­sel­de­rij­pu­ree, puree, puree van knolselderij
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!