Puree van knolselderij
Puree van knolselderij is pittig, fris en heeft een hint van anijs. De knolselder is de knol van de selderijplant. Een groente die we dus eigenlijk in z'n geheel kunnen gebruiken.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 400 gr bloemige aardappelen bintjes
- wat peper liefst vers gemalen van de molen
- wat zout
- wat nootmuskaat vers geraspt met een handrasp
- 400 gr knolselder
- ½ citroen
- water om de aardappelen en knolselder in te koken
- melk om de aardappelen en knolselder in te koken
- ½ dl room
Instructies
- We maken een puree van knolselderij.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.400 gr bloemige aardappelen
- Schil de knolselderij en smeer hem in met de halve citroen. Wrijf er snel gewoon eens over aan de buitenzijde.400 gr knolselder, ½ citroen
- Dit dient om de knolselderij wit te houden. Knolselderij die geschild is en blootgesteld wordt aan de lucht zal onmiddellijk beginnen verkleuren.
- Snij de knolselder in even grote stukken als de aardappelen!
- Dit is belangrijk! Zorg dat zowel de aardappelen als knolselderij in even grote stukken gesneden zijn.
- Als een aardappel eenmaal gaar is zal hij enkel maar vocht opnemen. Indien je dus kleinere stukken aardappel in je puree hebt gaat hij te waterig zijn!
- Doe de aardappelen samen met de knolselder in een kookpot.
- Zet onder met de helft water en de helft melk.water, melk
- Door de melk zal de knolselder ook tijdens het koken niet verkleuren.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.wat peper, wat zout, wat nootmuskaat
- Laat zo'n 20 min opkoken zonder deksel.
- Giet af en laat nog even drogen op het vuur.
- Pureer eerst met een pureestamper.
- Haal de puree dan vervolgens door een passe-vite.
- Giet de room erbij en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.½ dl room
- Meng alles goed door elkaar.
- Proef en kruid af naar smaak.
- Uw puree van knolselderij is klaar!
- Smakelijk.
Notities
Puree van knolselderij
Puree van knolselderij is pittig, fris en heeft een hint van anijs. De knolselder is de knol van de selderijplant. Een groente die we dus eigenlijk in z'n geheel kunnen gebruiken.TIPS EN INFO
Waar moet je op letten bij de aankoop?
Als je een knolselder aankoopt , voel dan even of je exemplaar hard aanvoelt. Is hij zacht geworden? Kies dan voor een andere. Dit geeft namelijk aan dat de knol vanbinnen al oud en droog is geworden.Hoe moet je knolselderij bewaren en hoe lang is de groente houdbaar?
Best bewaar je hem buiten de koelkast. Daar blijft hij ongeveer drie weken goed. Als je hem al gesneden hebt, moet je de knolselderij wel bewaren in de koelkast. Doe dit liefst in huishoudfolie, besprenkeld met een beetje citroensap. Zo voorkom je dat er bruine plekjes op komen. Hier blijft hij ongeveer een week goed. Wil je de groente langer bewaren? Dan kun je hem blancheren en invriezen. Zo kun je er nog enkele maanden mee vooruit. Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Puree van knolselderij
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
162
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
14
mg
5
%
Sodium
109
mg
5
%
Potassium
737
mg
21
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
186
IU
4
%
Vitamin C
29
mg
35
%
Calcium
63
mg
6
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.