Puree van knolselderij

Puree van knolselderij in een witte schaal op een kleurrijke ondergrond.

Puree van knolselderij

LiliesfoodLiliesfood
Puree van knolselderij is pittig, fris en heeft een hint van anijs. De knolselder is de knol van de selderijplant. Een groente die we dus eigenlijk in z'n geheel kunnen gebruiken.
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 20 minutes
Afwerken 5 minutes
Course aardappelgerechten
Cuisine Aardappelgerechten
Servings 4 personen
Calories 162 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 400 gr bloemige aardappelen bintjes
  • wat peper liefst vers gemalen van de molen
  • wat zout
  • wat nootmuskaat vers geraspt met een handrasp
  • 400 gr knolselder
  • ½ citroen
  • water om de aardappelen en knolselder in te koken
  • melk om de aardappelen en knolselder in te koken
  • ½ dl room

Instructies
 

  • We maken een puree van knolselderij.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
    400 gr bloemige aardappelen
  • Schil de knolselderij en smeer hem in met de halve citroen. Wrijf er snel gewoon eens over aan de buitenzijde.
    400 gr knolselder, ½ citroen
  • Dit dient om de knolselderij wit te houden. Knolselderij die geschild is en blootgesteld wordt aan de lucht zal onmiddellijk beginnen verkleuren.
  • Snij de knolselder in even grote stukken als de aardappelen!
  • Dit is belangrijk! Zorg dat zowel de aardappelen als knolselderij in even grote stukken gesneden zijn.
  • Als een aardappel eenmaal gaar is zal hij enkel maar vocht opnemen. Indien je dus kleinere stukken aardappel in je puree hebt gaat hij te waterig zijn!
  • Doe de aardappelen samen met de knolselder in een kookpot.
  • Zet onder met de helft water en de helft melk.
    water, melk
  • Door de melk zal de knolselder ook tijdens het koken niet verkleuren.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    wat peper, wat zout, wat nootmuskaat
  • Laat zo'n 20 min opkoken zonder deksel.
  • Giet af en laat nog even drogen op het vuur.
  • Pureer eerst met een pureestamper.
  • Haal de puree dan vervolgens door een passe-vite.
  • Giet de room erbij en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
    ½ dl room
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Proef en kruid af naar smaak.
  • Uw puree van knolselderij is klaar!
  • Smakelijk.

Notities

Puree van knolselderij

Puree van knolselderij is pittig, fris en heeft een hint van anijs. De knolselder is de knol van de selderijplant. Een groente die we dus eigenlijk in z'n geheel kunnen gebruiken.

TIPS EN INFO

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je een knolselder aankoopt , voel dan even of je exemplaar hard aanvoelt. Is hij zacht geworden? Kies dan voor een andere. Dit geeft namelijk aan dat de knol vanbinnen al oud en droog is geworden.

Hoe moet je knolselderij bewaren en hoe lang is de groente houdbaar?

Best bewaar je hem buiten de koelkast. Daar blijft hij ongeveer drie weken goed. Als je hem al gesneden hebt, moet je de knolselderij wel bewaren in de koelkast. Doe dit liefst in huishoudfolie, besprenkeld met een beetje citroensap. Zo voorkom je dat er bruine plekjes op komen. Hier blijft hij ongeveer een week goed. Wil je de groente langer bewaren? Dan kun je hem blancheren en invriezen. Zo kun je er nog enkele maanden mee vooruit.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Puree van knolselderij, of knolselder in België...simpel maar heerlijk!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Puree van knolselderij
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
162
% Daily Value*
Fat
 
5
g
8
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
 
0.4
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
14
mg
5
%
Sodium
 
109
mg
5
%
Potassium
 
737
mg
21
%
Carbohydrates
 
27
g
9
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
186
IU
4
%
Vitamin C
 
29
mg
35
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword aardappelgerechten, knolselder, knolselderijpuree, puree, puree van knolselderij
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
16
Share to...