Preisoep

Preisoep - recept - Liliesfood

Preisoep

Prei­soep is een klas­sie­ke soep. Mak­ke­lijk te maken, klaar in een wip!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 45 mins
Cour­se Soe­pen
Cui­si­ne Soe­pen
Ser­vings 8 per­so­nen
Calo­ries 152 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Pel de uien en de knoflook.
    2 gro­te uien, 2 teen­tjes knoflook
  • Kneus de tenen knof­look en snij de de uien grof.
  • Snij de voet en het don­ker­ste loof van de prei.
    2 sten­gels prei
  • Snij elke stam prei over­langs in twee en spoel ze onder stro­mend water. Laat het water tus­sen de com­pac­te bla­de­ren van de groen­te stro­men, zodat zand­kor­rels of rest­jes aar­de verdwijnen.
  • Snij de prei in in fij­ne stukjes.
  • Spoel je wor­tel af, en ver­snijd hem in klei­ne stukjes.(Of schil hem indien je dit wenst.)
    1 wor­tel
  • Schil de aard­ap­pe­len en snij ze in gro­ve stukken.
    2 stuks bloe­mi­ge aardappelen
  • Smelt een klont boter in een gro­te braad­pan op een matig vuur.
    wat boter
  • Stoof de stuk­ken ui samen met de gesne­den wor­tel zacht in de hete boter.
  • Voeg de tenen look toe en roer af en toe.
  • Stoof de uien, wor­tel en knof­look gla­zig, zon­der te bakken.
  • Voeg de gesne­den prei en aard­ap­pel toe en laat een tijd meestoven.
  • Voeg je krui­den­tuil toe samen met de kippenbouillon.
    1 krui­den­tuil, 3 L kippenbouillon
  • Zet je dek­sel op de braad­pan, maar laat een klei­ne opening.
  • Laat de soep 20 tot 30 minu­ten prut­te­len op een zacht vuur.
  • Ver­wij­der je krui­den­tuil, die heeft z’n werk gedaan.
  • Mix de prei­soep met een staaf­mixer tot ze goed fijn is.
  • Schuim de soep af met een soeplepel.
  • Kook de soep opnieuw op en laat even doorkoken.
  • Schuim ze opnieuw af.
  • Proef je prei­soep, en kruid af met peper en zout van de molen.
    wat peper, wat zout
  • Je prei­soep ik klaar!
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Preisoep.

Prei­soep is een mak­ke­lijk te maken soep, smaakt heer­lijk op zich en is af te wer­ken op ver­schil­len­de manie­ren. En zeg nu zelf…een dam­pen­de kom gezon­de soep bij deze kou­de dagen is toch heerlijk!

INFO EN TIPS VOOR  PREISOEP :

  • Een eer­ste tip…maak de soep van­daag om ze de dag erna op te eten! Laat je soep afkoe­len na ze te maken, bewaar ze in je koel­kast voor een nacht. De smaak zal er wel bij varen!
  • Dit is niet enkel bij prei­soep. Voor ande­re soe­pen, sau­zen en stoof­scho­tels geldt dit ook. Indien ze een nacht­je kun­nen ’trek­ken’ in je koel­kast zul­len de sma­ken zich beter ont­wik­ke­len. Boeuf Bour­guig­non is ook zo’n klas­siek voorbeeld!
  • Lek­ke­re soep maak je in een dege­lij­ke braad­pan! Goed mate­ri­aal is onont­beer­lijk om te koken! Inves­teer hier­in, koop het juis­te mate­ri­aal en je bent voor jaren goed!
  • braadpan bk
    braad­pan bk
  • De prei­soep is zalig lek­ker op zich­zelf, maar je kan ze ook ver­der afwer­ken. Een scheu­tje room toe­voe­gen voor een prei­room­soep, maak een gar­ni­tuur van stuk­jes prei met uit­ge­bak­ken spek­jes of ser­veer de soep met eigen­ge­maak­te crou­tons. De moge­lijk­he­den zijn eindeloos!
  • Ser­veer de soep in vuur­vas­te soep­kom­men, beleg ze met een dik­ke sne­de brood, strooi gerasp­te kaas erover en zet de kom­men onder je grill in de oven. Dan krijg je een ech­te maaltijdsoep!
  • De prei­soep is ook mak­ke­lijk in te vrie­zen! Ver­dub­bel je ingre­di­ën­ten en maak in één keer vol­doen­de! Gebruik dege­lij­ke voed­sel­con­tai­ners om ze in je vrie­zer te plaat­sen. Kook de soep wel altijd even terug door wan­neer ze uit je diep­vries komt.
  • afsluitbare bewaarpotjes
    afsluit­ba­re bewaarpotjes
     
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Prei­soep! Sim­pel, mak­ke­lijk te maken, snel klaar… maar voor­al lekker!!!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Prei­soep
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
152
% Dai­ly Value*
Fat
 
5
g
8
%
Satu­ra­ted Fat
 
1
g
6
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Cho­les­te­rol
 
11
mg
4
%
Sodi­um
 
551
mg
24
%
Pot­as­si­um
 
467
mg
13
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
17
g
6
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
8
g
9
%
Pro­tein
 
10
g
20
%
Vita­min A
 
1301
IU
26
%
Vita­min C
 
4
mg
5
%
Cal­ci­um
 
21
mg
2
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word prei­soep
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!