Preisoep

Preisoep - recept - Liliesfood

Preisoep

Preisoep is een klassieke soep. Makkelijk te maken, klaar in een wip!
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 45 minutes
Course Soepen
Cuisine Soepen
Servings 8 personen
Calories 152 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Pel de uien en de knoflook.
    2 grote uien, 2 teentjes knoflook
  • Kneus de tenen knoflook en snij de de uien grof.
  • Snij de voet en het donkerste loof van de prei.
    2 stengels prei
  • Snij elke stam prei overlangs in twee en spoel ze onder stromend water. Laat het water tussen de compacte bladeren van de groente stromen, zodat zandkorrels of restjes aarde verdwijnen.
  • Snij de prei in in fijne stukjes.
  • Spoel je wortel af, en versnijd hem in kleine stukjes.(Of schil hem indien je dit wenst.)
    1 wortel
  • Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken.
    2 stuks bloemige aardappelen
  • Smelt een klont boter in een grote braadpan op een matig vuur.
    wat boter
  • Stoof de stukken ui samen met de gesneden wortel zacht in de hete boter.
  • Voeg de tenen look toe en roer af en toe.
  • Stoof de uien, wortel en knoflook glazig, zonder te bakken.
  • Voeg de gesneden prei en aardappel toe en laat een tijd meestoven.
  • Voeg je kruidentuil toe samen met de kippenbouillon.
    1 kruidentuil, 3 L kippenbouillon
  • Zet je deksel op de braadpan, maar laat een kleine opening.
  • Laat de soep 20 tot 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Verwijder je kruidentuil, die heeft z'n werk gedaan.
  • Mix de preisoep met een staafmixer tot ze goed fijn is.
  • Schuim de soep af met een soeplepel.
  • Kook de soep opnieuw op en laat even doorkoken.
  • Schuim ze opnieuw af.
  • Proef je preisoep, en kruid af met peper en zout van de molen.
    wat peper, wat zout
  • Je preisoep ik klaar!
  • Smakelijk!

Notities

Preisoep.

Preisoep is een makkelijk te maken soep, smaakt heerlijk op zich en is af te werken op verschillende manieren. En zeg nu zelf...een dampende kom gezonde soep bij deze koude dagen is toch heerlijk!

INFO EN TIPS VOOR  PREISOEP :

    • Een eerste tip...maak de soep vandaag om ze de dag erna op te eten! Laat je soep afkoelen na ze te maken, bewaar ze in je koelkast voor een nacht. De smaak zal er wel bij varen!
    • Dit is niet enkel bij preisoep. Voor andere soepen, sauzen en stoofschotels geldt dit ook. Indien ze een nachtje kunnen 'trekken' in je koelkast zullen de smaken zich beter ontwikkelen. Boeuf Bourguignon is ook zo'n klassiek voorbeeld!
    • Lekkere soep maak je in een degelijke braadpan! Goed materiaal is onontbeerlijk om te koken! Investeer hierin, koop het juiste materiaal en je bent voor jaren goed!
    • braadpan bk
      braadpan bk
    • De preisoep is zalig lekker op zichzelf, maar je kan ze ook verder afwerken. Een scheutje room toevoegen voor een preiroomsoep, maak een garnituur van stukjes prei met uitgebakken spekjes of serveer de soep met eigengemaakte croutons. De mogelijkheden zijn eindeloos!
    • Serveer de soep in vuurvaste soepkommen, beleg ze met een dikke snede brood, strooi geraspte kaas erover en zet de kommen onder je grill in de oven. Dan krijg je een echte maaltijdsoep!
    • De preisoep is ook makkelijk in te vriezen! Verdubbel je ingrediënten en maak in één keer voldoende! Gebruik degelijke voedselcontainers om ze in je vriezer te plaatsen. Kook de soep wel altijd even terug door wanneer ze uit je diepvries komt.
bewaarpotjes
bewaarpotjes
  •  
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Preisoep! Simpel, makkelijk te maken, snel klaar... maar vooral lekker!!!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Preisoep
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
152
% Daily Value*
Fat
 
5
g
8
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
11
mg
4
%
Sodium
 
551
mg
24
%
Potassium
 
467
mg
13
%
Carbohydrates
 
17
g
6
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
1301
IU
26
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword preisoep
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...