Het poke bowl recept! 2 populaire varianten!

Het poke bowl recept! 2 populaire varianten!

Het poke bowl recept! 2 populaire varianten!

Poke Bowl! Een nieu­we­re food-trend en manier om ver­se zee­vruch­ten te eten. In de Hawai­i­aan­se culi­nai­re tra­di­ties bete­kent “poke” let­ter­lijk “iets snij­den”. Men snijdt (meest­al) rau­we vis of zee­vruch­ten in plak­jes of blok­jes en ser­veert deze met groen­ten en rijst. Om het af te maken over­sau­sen we het om die per­fec­te ‘uma­mi’ smaak te ver­krij­gen. Hier­on­der kan je 2 popu­lai­re vari­an­ten van Poke terugvinden.
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
rust tijd vis 1 hr
Total Time 1 hr 40 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten
Cui­si­ne Ame­ri­kaans, Modern
Ser­vings 2 per­so­nen
Calo­ries 505 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

Tonijn Poke Bowl:

Zalm Poke Bowl:

Instructies
 

Tonijn Poke bowl :

  • Meng in een mid­del­gro­te kom de gehak­te knof­look, pit­ti­ge chi­liknof­look, oes­ter­saus, shoyu, Yuzu-sap, sesam­olie en mirin en klop dit door elkaar.
  • Snijd de tonijn in de leng­te door­mid­den en ver­vol­gens in blok­jes van een hal­ve centimeter.
  • Doe de tonijn in de mari­na­de­kom en smeer hem roy­aal in.
  • Dek af en laat min­stens 1 uur of een nacht in de koel­kast staan.
  • Was de rijst 2x en stoom de rijst. (Indien je een rijst­ko­ker hebt, dan kan dit natuur­lijk ook.)
  • Ver­wij­der voor de gebak­ken sja­lot­ten de boven­kant (wor­tel eraan) en de vel­le­tjes en snijd ze zo dun mogelijk.
  • Doe in een klei­ne pan en voeg kou­de plant­aar­di­ge olie toe om de sja­lot­ten onder te dompelen.
  • Zet op mid­del­hoog vuur en laat opwar­men en bak­ken ter­wijl u voort­du­rend met stok­jes roert.
  • Haal de sja­lot­ten uit de pan en laat ze uit­lek­ken op keu­ken­pa­pier wan­neer het bor­re­len is gestopt en de sja­lot­ten voor 95% gaar en goud­bruin zijn.
  • Breng de gebak­ken sja­lot op smaak met zout.
  • Snijd de kom­kom­mer en avo­ca­do in dun­ne plakjes.
  • Pluk wat blaad­jes kori­an­der en basilicum.(fijn snij­den kan ook en is ver­fijn­der in de mond.)
  • Meng de kori­an­der en tha­ï­se basilicum.
  • Doe de gekook­te rijst in een kom en leg daar­op avo­ca­do, gema­ri­neer­de tonijn met een scheu­tje mari­na­de, gesne­den kom­kom­mer en een hand­vol van het krui­den­meng­sel en maak het af met een beet­je gebak­ken sjalotjes.

Zalm Poke Bowl:

  • Meng in een mid­del­gro­te kom may­o­nai­se, wit­te miso, sri­ra­cha en soja­saus en klop dit door elkaar.
  • Snijd de zalm in blok­jes van een hal­ve cen­ti­me­ter en voeg toe aan de marinade.
  • Roer tot de zalm gelijk­ma­tig bedekt is.
  • Dek af en laat min­stens een uur of een nacht in de koel­kast staan.
  • Snijd dwars over de boven­kant van de sinaas­ap­pel en stop dan ¾ van de weg door en draai het mes licht­jes waar het langs de sinaas­ap­pel loopt en ver­wij­der zoveel moge­lijk vrucht­vlees van de sinaasappel.
  • Ga met het mes langs de vlie­zen van de sinaas­ap­pel en scheid de sinaas­ap­pel in afzon­der­lij­ke stukken.
  • (De fran­se keu­ken­term voor dit is ‘peler a vif’ : Zie onder bij TIPS EN INFO voor een video die je het nog mak­ke­lij­ker maakt om dit te doen)
  • Doe voor de berei­ding gekook­te rijst in een kom, gevolgd door de zalm met togarashi-kruiden.
  • Dres­seer dan wat len­te-ui, geblan­cheer­de eda­ma­me boon­tjes, in reep­jes gesne­den wor­tels, dun­ge­sne­den groe­ne kool en sinaas­ap­pels op de rijst.
  • Hier­on­der laat Jos­hua je tot in detail zien hoe je deze 2 Poke Bowls kan maken.

Video

Notities

Het poke bowl recept! 2 populaire varianten.

2 enorm popu­lai­re vari­an­ten van de Poke Bowl.



Deze is een éch­te hit onder de foodies. Voor wie nog niet weet wat het is: een tra­di­ti­o­neel gerecht uit Hawaii, met rijst, en in dit gevel heel veel ver­se groen­ten en gema­ri­neer­de, rau­we vis. Het is een nieu­we vorm van sala­des! Ze zijn enorm lek­ker en ver­ant­woord. De vari­a­ties zijn haast ein­de­loos, en het is een kleur­rijk feest­je in een kommetje!
HAWAII, Uni­ted Sta­tes of America

INFO EN TIPS

    • Blijk­baar weten de mees­te men­sen dat Poke Bowl een Hawa­ï­aans nati­o­naal gerecht is, maar wei­ni­gen weten dat het is ‘uit­ge­von­den’ door vis­sers, die de afge­sne­den stuk­ken van hun dage­lijk­se vangst (Poh­kay) kruid­den ter­wijl ze op hun boot zaten, en deze opaten.
    • ‘Peler a vif’ : De fran­se keu­ken­term om een citrus­vrucht tot op het vrucht­vlees te snij­den zodat je geen last meer hebt van de bit­te­re schil en vlies­jes. Hier­on­der kan je de ori­gi­ne­le manier zien hoe je dit nu juist doet!
  • Wil je meer weten over de poke bowl? De moge­lijk­he­den, vari­a­ties en opbouw? Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Het poke bowl recept…zalm — tonijn — of gewoon “vegan” — de keu­ze is aan jou!
Key­word poke bowl dres­sing, poke bowl maken, poke bowl recept, poke bowl saus, Tonijn Poke Bowl, Zalm Poke Bowl
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!