Ei met tomaat als ontbijt!
Ei met tomaat als ontbijt! Een snel maar overheerlijk en voedzaam ontbijt.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 3 stuks middelgrote tomaten
- 2 el olijfolie
- 2-3 teentjes knoflook gesnipperd, of gebruik een lookpers!
- 1 stuk rode paprika
- 1 tl zout
- ½ tl suiker
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 3 el harde kaas gruyére, emmenthaler, parmegiano, wat je maar verkiest.
- 5 eieren.
- wat Dille of een ander kruid wat je lekker vindt(peterselie, basilicum, ...optioneel)
Instructies
Versnijd eerst al je groenten! Mice en place!
- Snijd je tomaten in blokjes. (Indien je de pel van de tomaat niet graag hebt kan je de tomaten ontvellen en dan in blokjes snijden = concasseren, voorzie dan wel een tomaat of 2 extra)3 stuks middelgrote tomaten
- Versnipper je knoflookteentjes, op haal ze door een lookpers (dit is veel handiger! Wij gebruiken al jaren de lookpers van oxo. Deze is superhandig en stevig!! Je kan de link hierboven terugvinden.)2-3 teentjes knoflook
- Versnijd je paprika in blokjes (brunoise).1 stuk rode paprika
- Rasp je kaas met de kaasrasp. (Of als je al geraspte kaas hebt hoeft dit niet natuurlijk.)3 el harde kaas
- Breek je eieren in kommetjes. (dit is makkelijker om ze in de pan te gieten)5 eieren.
- Snipper je dille (of andere kruiden) alvast fijn.wat Dille
Maak je ei met tomaat.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan je koekenpan en zet op een middelmatig vuur.2 el olijfolie
- Fruit je knoflook aan in de pan voor een minuut of 2.2-3 teentjes knoflook
- Voeg de paprikablokjes toe en laat mee bakken. Opnieuw een minuut of 2.1 stuk rode paprika
- Voeg dan je tomatenblokjes toe en laat sudderen op een zacht vuur.3 stuks middelgrote tomaten
- Voeg zout, suiker en peper toe.1 tl zout, 1/2 tl suiker, 1/2 tl vers gemalen zwarte peper
- Meng alles goed door met een spatel.
- Laat zo'n 5 minuutjes zacht sudderen op het vuur.
- Voeg 2 el van je geraspte kaas toe en roer om met je spatel.3 el harde kaas
- Laat opnieuw een minuut of 2 sudderen.
- Voeg nu voorzichtig de 5 eieren toe aan je pan.5 eieren.
- Kruid opnieuw met een beetje zout.1 tl zout
- En overstrooi nu met de rest van je geraspte kaas.3 el harde kaas
- Dek je pan af en laat zo'n 4 tot 5 minuten zachtjes bakken.
- Haal je pan van het vuur en bestrooi met de gesnipperde dille (of andere kruiden).wat Dille
- Serveer met wat brood!
- Smakelijk!
Video

Notities
Ei met tomaat als ontbijt!
Zin in een goed, stevig en gezond ontbijt? Ei met tomaat en kruiden. Heerlijk!TIPS EN INFO
- Opgelet, dit recept zal enkel lukken indien je een degelijke non stick koekpan gebruikt!!
- Het staat je vrij om andere kruiding te gebruiken! Heb je het graag wat pittiger, voeg dan wat tabasco of sriracha toe aan je tomaten. Of gebruik wat oregano voor een meer Zuiderse smaak.
- Wil je meer weten over de tomaat? Herkomst, bereiding en bewaren! Klik hier!

Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Ei met tomaat als ontbijt!
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
137
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
274
mg
91
%
Sodium
244
mg
11
%
Potassium
338
mg
10
%
Carbohydrates
6
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
2162
IU
43
%
Vitamin C
59
mg
72
%
Calcium
57
mg
6
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.