Ei met tomaat als ontbijt!

Ei met tomaat!

Ei met tomaat als ontbijt!

Ei met tomaat als ont­bijt! Een snel maar over­heer­lijk en voed­zaam ontbijt. 
5 from 2 votes
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
0 mins
Total Time 20 mins
Cour­se Ont­bijt
Cui­si­ne Bel­gisch, eiergerechten
Ser­vings 3 per­so­nen
Calo­ries 137 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 stuks mid­del­gro­te tomaten
  • 2 el olijf­olie
  • 2–3 teen­tjes knof­look gesnip­perd, of gebruik een look­pers!
  • 1 stuk rode papri­ka
  • 1 tl zout
  • ½ tl sui­ker
  • ½ tl vers gema­len zwar­te peper
  • 3 el har­de kaas gruyé­re, emment­ha­ler, parm­e­gi­a­no, wat je maar verkiest.
  • 5 eie­ren.
  • wat Dil­le of een ander kruid wat je lek­ker vindt(peterselie, basi­li­cum, …opti­o­neel)

Instructies
 

Versnijd eerst al je groenten! Mice en place!

  • Snijd je toma­ten in blok­jes. (Indien je de pel van de tomaat niet graag hebt kan je de toma­ten ont­vel­len en dan in blok­jes snij­den = con­cas­se­ren, voor­zie dan wel een tomaat of 2 extra)
    3 stuks mid­del­gro­te tomaten
  • Ver­snip­per je knof­look­teen­tjes, op haal ze door een look­pers (dit is veel han­di­ger! Wij gebrui­ken al jaren de look­pers van oxo. Deze is super­han­dig en ste­vig!! Je kan de link hier­bo­ven terugvinden.)
    2–3 teen­tjes knoflook
  • Ver­snijd je papri­ka in blok­jes (brunoi­se).
    1 stuk rode paprika
  • Rasp je kaas met de kaas­rasp. (Of als je al gerasp­te kaas hebt hoeft dit niet natuurlijk.)
    3 el har­de kaas
  • Breek je eie­ren in kom­me­tjes. (dit is mak­ke­lij­ker om ze in de pan te gieten)
    5 eie­ren.
  • Snip­per je dil­le (of ande­re krui­den) alvast fijn.
    wat Dil­le

Maak je ei met tomaat.

  • Voeg 2 eet­le­pels olijf­olie toe aan je koe­ken­pan en zet op een mid­del­ma­tig vuur.
    2 el olijfolie
  • Fruit je knof­look aan in de pan voor een minuut of 2.
    2–3 teen­tjes knoflook
  • Voeg de papri­ka­blok­jes toe en laat mee bak­ken. Opnieuw een minuut of 2.
    1 stuk rode paprika
  • Voeg dan je toma­ten­blok­jes toe en laat sud­de­ren op een zacht vuur.
    3 stuks mid­del­gro­te tomaten
  • Voeg zout, sui­ker en peper toe.
    1 tl zout, 1/2 tl sui­ker, 1/2 tl vers gema­len zwar­te peper
  • Meng alles goed door met een spatel.
  • Laat zo’n 5 minuut­jes zacht sud­de­ren op het vuur.
  • Voeg 2 el van je gerasp­te kaas toe en roer om met je spatel.
    3 el har­de kaas
  • Laat opnieuw een minuut of 2 sudderen.
  • Voeg nu voor­zich­tig de 5 eie­ren toe aan je pan.
    5 eie­ren.
  • Kruid opnieuw met een beet­je zout.
    1 tl zout
  • En over­strooi nu met de rest van je gerasp­te kaas.
    3 el har­de kaas
  • Dek je pan af en laat zo’n 4 tot 5 minu­ten zacht­jes bakken.
  • Haal je pan van het vuur en bestrooi met de gesnip­per­de dil­le (of ande­re kruiden).
    wat Dil­le
  • Ser­veer met wat brood!
  • Sma­ke­lijk!

Video

Notities

 Ei met tomaat als ontbijt!

Zin in een goed, ste­vig en gezond ont­bijt?  Ei met tomaat en krui­den. Heerlijk!


TIPS EN INFO

  • Opge­let, dit recept zal enkel luk­ken indien je een dege­lij­ke non stick koek­pan gebruikt!!
  • Het staat je vrij om ande­re krui­ding te gebrui­ken! Heb je het graag wat pit­ti­ger, voeg dan wat tabas­co of sri­ra­cha toe aan je toma­ten. Of gebruik wat ore­ga­no voor een meer Zui­der­se smaak.
  • Wil je meer weten over de tomaat? Her­komst, berei­ding en bewa­ren! Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept met ei en tomaat? Of een vari­ant ervan? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Ei met tomaat! Altijd een goe­de com­bi­na­tie! Smakelijk!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Ei met tomaat als ontbijt!
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
137
% Dai­ly Value*
Fat
 
8
g
12
%
Satu­ra­ted Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
3
g
Cho­les­te­rol
 
274
mg
91
%
Sodi­um
 
244
mg
11
%
Pot­as­si­um
 
338
mg
10
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
6
g
2
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
4
g
4
%
Pro­tein
 
10
g
20
%
Vita­min A
 
2162
IU
43
%
Vita­min C
 
59
mg
72
%
Cal­ci­um
 
57
mg
6
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word ei met tomaat, eie­ren, ont­bijt, tomaat, tomatenblokjes
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!