Chocomousse

Chocomousse

Chocomousse

Wat is er meer Bel­gisch dan cho­co­la­de? En cho­co­mous­se maken is mak­ke­lijk. Met enke­le ingre­di­ën­ten zet je deze heer­lijk luch­ti­ge mous­se van cho­co­la­de op tafel.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
Tijd om op te stij­ven 4 hrs
Total Time 4 hrs 20 mins
Cour­se Des­sert
Cui­si­ne Bel­gisch, Des­serts, Vlaams
Ser­vings 6 por­ties
Calo­ries 432 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure cho­co­la­de
  • 6 el water
  • 4 stuks eiwit­ten
  • een snuif­je zout
  • 250 ml slag­room (35% tot 40% vetgehalte)
  • 75 gr kris­tal­sui­ker

Instructies
 

  • Doe de pure cho­co­la­de in een saus­pan samen met 6el water. ( Indien je hele stuk­ken cho­co­la­de hebt breek je het in klei­ne­re stukjes)
    250 gr pure cho­co­la­de, 6 el water
  • Zet de pan met de cho­co­la­de op een heel zacht vuur en laat smelten.
  • Klop met een hand­mixer in een ont­vet­te kom je slag­room stijf. (Let op! Klop de slag­room niet te ver! Anders krijg je bij­na boter)
    250 ml slagroom
  • Gebruik een ande­re ont­vet­te meng­kom om de eiwit­ten stijf te kloppen.
  • Doe de eiwit­ten in de kom samen met een héél klein snuif­je zout.
    4 stuks eiwit­ten, een snuif­je zout
  • Klop ze half op, en voeg dan de sui­ker toe aan je eiwitten.
    75 gr kristalsuiker
  • Klop je eiwit nu ver­der stijf. (Door toe­voe­ging van de sui­ker krijg je een soort van meringue)
  • Tip! Indien je de eiwit­ten onder­ste­bo­ven kan hou­den in je kom zon­der dat ze eruit val­len zijn ze ok!
  • Voeg de gesmol­ten cho­co­la­de nu voor­zich­tig toe aan je slag­room en werk het onder elkaar met een spatel.
  • Doe dan het opge­klop­te eiwit bij je cho­co­la­de­meng­sel en spa­tel het er voor­zich­tig onder tot je één geheel hebt.
  • Ver­deel je cho­co­mous­se over de mini weck­pot­jes. Zet ze mini­mum 3 uur in je koel­kast om op te stijven. 
  • Tip: Een nacht in je koel­kast is altijd beter. 
  • Je cho­co­mous­se is klaar! 
  • Opti­o­neel kan je de cho­co­la­de mous­se afwer­ken met wat slag­room of cho­co­la­de­krul­len. Doe wat slag­room in een spuit­zak en voor­zie je cho­co­mous­se van een toef­je slagroom.

Video

Notities

Chocomousse.

Met dit recept laten we je zien dat cho­co­mous­se maken hele­maal niet zo moei­lijk is. Onze doch­ters geven je stap voor stap uit­leg hoe je dit luch­tig maar heer­lijk toe­tje kan bereiden. 
KokenKoken

INFO EN TIPS VOOR CHOCOMOUSSE:

    • We smel­ten de cho­co­la­de niet “au bain marie”, maar doen dit samen met een paar el water direct in de pan. Per­soon­lijk vind ik dit mak­ke­lij­ker, maar je kan en mag de cho­co­la­de gerust smel­ten “au bain marie” indien je dit wenst.
    • We gebrui­ken ook geen eidooi­ers in het recept, dit zal de cho­co­mous­se luch­ti­ger houden.
    • Het zout bij de eiwit­ten zal ervoor zor­gen dat ze stij­ver blij­ven. Een klein snuif­je is voldoende.
    • Zorg steeds dat de meng­kom­men waar­in je de slag­room en de eiwit­ten in stijf klopt goed pro­per en ont­vet zijn. Ook de klop­pers van je hand­mixer moe­ten dit zijn!  De eiwit­ten en room zijn hier gevoe­lig aan! Indien je ze niet opge­klopt krijgt zal dit waar­schijn­lijk de oor­zaak zijn.
    • Wil je de cho­co­mous­se nog luch­ti­ger? Gebruik dan 2 eiwit­ten extra.
  • Je zou zelfs de slag­room kun­nen weg­la­ten en enkel de eiwit­ten gebrui­ken. Neem 2 eiwit­ten extra en je krijgt een luch­ti­ge, gezon­de­re mous­se van chocolade.
  • Dit recept kan je ook  maken met melk­cho­co­la­de of wit­te cho­co­la­de.
  • Indien gewenst kan je de cho­co­mous­se afwer­ken met wat extra slag­room of wat chocoladeschilfers.
  • Wij gebrui­ken graag mini weck­pot­jes om cho­co­mous­se in te maken. Ook voor ande­re mous­ses of een tira­mi­su bij­voor­beeld is dit héél han­dig. Je kan de pot­jes slui­ten en zo héél mak­ke­lijk ver­voe­ren zon­der dat je bang hoeft te zijn dat ze omval­len of bescha­digd gera­ken. En het oogt nog best mooi ook!
  • Fan van des­serts en/of cho­co­la­de? Pro­beer eens een mak­ke­lij­ke cho­co­la­de­ca­ke, appel cake, chur­ros of een ori­gi­ne­le tira­mi­su te maken. Je kan ze alle­maal en meer terug­vin­den in onze recep­ten­bun­del.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Cho­co­mous­se is een mak­ke­lijk des­sert of toe­tje dat ieder­een zal sma­ken! Pro­beer het!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Cho­co­mous­se
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
432
% Dai­ly Value*
Fat
 
31
g
48
%
Satu­ra­ted Fat
 
19
g
119
%
Trans Fat
 
0.03
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
9
g
Cho­les­te­rol
 
50
mg
17
%
Sodi­um
 
17
mg
1
%
Pot­as­si­um
 
277
mg
8
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
35
g
12
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
29
g
32
%
Pro­tein
 
4
g
8
%
Vita­min A
 
637
IU
13
%
Vita­min C
 
0.3
mg
0
%
Cal­ci­um
 
54
mg
5
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word cho­co­la­de mous­se, cho­co­mous­se, cho­co­mous­se maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!