Chocomousse

Chocomousse

Chocomousse

LiliesfoodLiliesfood
Wat is er meer Belgisch dan chocolade? En chocomousse maken is makkelijk. Met enkele ingrediënten zet je deze heerlijk luchtige mousse van chocolade op tafel.
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 5 minutes
Tijd om op te stijven 4 hours
Totale tijd 4 hours 20 minutes
Course Dessert
Cuisine Belgisch, Desserts, Vlaams
Servings 6 porties
Calories 432 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 6 el water
  • 4 stuks eiwitten
  • een snuifje zout
  • 250 ml slagroom (35% tot 40% vetgehalte)
  • 75 gr kristalsuiker

Instructies
 

  • Doe de pure chocolade in een sauspan samen met 6el water. ( Indien je hele stukken chocolade hebt breek je het in kleinere stukjes)
    250 gr pure chocolade, 6 el water
  • Zet de pan met de chocolade op een heel zacht vuur en laat smelten.
  • Klop met een handmixer in een ontvette kom je slagroom stijf. (Let op! Klop de slagroom niet te ver! Anders krijg je bijna boter)
    250 ml slagroom
  • Gebruik een andere ontvette mengkom om de eiwitten stijf te kloppen.
  • Doe de eiwitten in de kom samen met een héél klein snuifje zout.
    4 stuks eiwitten, een snuifje zout
  • Klop ze half op, en voeg dan de suiker toe aan je eiwitten.
    75 gr kristalsuiker
  • Klop je eiwit nu verder stijf. (Door toevoeging van de suiker krijg je een soort van meringue)
  • Tip! Indien je de eiwitten ondersteboven kan houden in je kom zonder dat ze eruit vallen zijn ze ok!
  • Voeg de gesmolten chocolade nu voorzichtig toe aan je slagroom en werk het onder elkaar met een spatel.
  • Doe dan het opgeklopte eiwit bij je chocolademengsel en spatel het er voorzichtig onder tot je één geheel hebt.
  • Verdeel je chocomousse over de mini weckpotjes. Zet ze minimum 3 uur in je koelkast om op te stijven.
  • Tip: Een nacht in je koelkast is altijd beter.
  • Je chocomousse is klaar!
  • Optioneel kan je de chocolade mousse afwerken met wat slagroom of chocoladekrullen. Doe wat slagroom in een spuitzak en voorzie je chocomousse van een toefje slagroom.

RECEPT VIDEO

YouTube video

Notities

Chocomousse.

Met dit recept laten we je zien dat chocomousse maken helemaal niet zo moeilijk is. Onze dochters geven je stap voor stap uitleg hoe je dit luchtig maar heerlijk toetje kan bereiden. 
Bol AlgemeenBol Algemeen

INFO EN TIPS VOOR CHOCOMOUSSE:

    • We smelten de chocolade niet "au bain marie", maar doen dit samen met een paar el water direct in de pan. Persoonlijk vind ik dit makkelijker, maar je kan en mag de chocolade gerust smelten "au bain marie" indien je dit wenst.
    • We gebruiken ook geen eidooiers in het recept, dit zal de chocomousse luchtiger houden.
    • Het zout bij de eiwitten zal ervoor zorgen dat ze stijver blijven. Een klein snuifje is voldoende.
    • Zorg steeds dat de mengkommen waarin je de slagroom en de eiwitten in stijf klopt goed proper en ontvet zijn. Ook de kloppers van je handmixer moeten dit zijn!  De eiwitten en room zijn hier gevoelig aan! Indien je ze niet opgeklopt krijgt zal dit waarschijnlijk de oorzaak zijn.
    • Wil je de chocomousse nog luchtiger? Gebruik dan 2 eiwitten extra.
  • Je zou zelfs de slagroom kunnen weglaten en enkel de eiwitten gebruiken. Neem 2 eiwitten extra en je krijgt een luchtige, gezondere mousse van chocolade.
  • Dit recept kan je ook  maken met melkchocolade of witte chocolade.
  • Indien gewenst kan je de chocomousse afwerken met wat extra slagroom of wat chocoladeschilfers.
  • Wij gebruiken graag mini weckpotjes om chocomousse in te maken. Ook voor andere mousses of een tiramisu bijvoorbeeld is dit héél handig. Je kan de potjes sluiten en zo héél makkelijk vervoeren zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze omvallen of beschadigd geraken. En het oogt nog best mooi ook!
  • Fan van desserts en/of chocolade? Probeer eens een makkelijke chocoladecake, appel cake, churros of een originele tiramisu te maken. Je kan ze allemaal en meer terugvinden in onze receptenbundel.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Chocomousse is een makkelijk dessert of toetje dat iedereen zal smaken! Probeer het!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Chocomousse
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
432
% Daily Value*
Fat
 
31
g
48
%
Saturated Fat
 
19
g
119
%
Trans Fat
 
0.03
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Cholesterol
 
50
mg
17
%
Sodium
 
17
mg
1
%
Potassium
 
277
mg
8
%
Carbohydrates
 
35
g
12
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
29
g
32
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
637
IU
13
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword chocolade mousse, chocomousse, chocomousse maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...