Café Frappé
Café Frappé: de iced coffee waar Grieken door geobsedeerd zijn!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 1,5 tl oploskoffie
- 1 tl bruine suiker
- 100 ml ijskoud water
- 50 ml volle melk of als je hem zoeter wil kan je gecondenseerde melk gebruiken.
- wat ijsblokjes
Instructies
- We gaan een café frappé maken!
- Doe 1,5 tl oploskoffie in je glas.1,5 tl oploskoffie
- Voeg de bruine suiker toe.1 tl bruine suiker
- Giet het ijskoude water erbij.100 ml ijskoud water
- Gebruik nu de melkopschuimer en maak een zo dik mogelijk schuim.
- Voeg de melk zachtjes toe (of gecondenseerde melk).50 ml volle melk
- Vul het glas aan met ijsblokjes.wat ijsblokjes
- Je café frappé is klaar! Serveer met een rietje.
RECEPT VIDEO
Notities
Café Frappé - Verfrissende ijskoffie maken met een melkopschuimer.
Maak een heerlijke en verfrissende Café Frappé met behulp van een melkopschuimer. Deze Griekse ijskoffie is perfect voor warme dagen en biedt een perfecte balans van smaak en verfrissing. Café Frappé, of Griekse frappé, is een met schuim bedekte iced coffee op basis van oploskoffie, suiker, ijsblokjes en water. Het is zeer populair in Griekenland en Cyprus, vooral tijdens de hete zomertemperaturen, maar heeft zich verspreid over de hele wereld.TIPS EN INFO :
- De Griekse frappé werd een symbool van de naoorlogse Griekse koffiecultuur in openlucht.
- Dimitris Vcondios is de koffieliefhebber die in 1957 Frappe uitvond.
- In Griekenland kun je deze café frappé op drie manieren bestellen:
- Sketos (σκέτος) – bitter en sterk: 2 theelepels koffie zonder suiker.
- Metrios (μέτριος) – medium, half zoet, half bitter: 2 theelepels koffie, 2 theelepels suiker.
- Glykos (γλυκός) – zoete koffie: 2 theelepels koffie, 4 theelepels suiker
- Heb je geen melkopschuimer? Geen nood, neem een lege jampot (weckpot) of iets dergelijks. Alleszins iets wat je goed kan afsluiten. Doe de ingrediënten erin en schudden maar! Een cocktailshaker werkt ook prima!
- Meer weten over Iced Coffee?
- Meer weten over koffie?
Keukentools om Café Frappé te maken :
-
- Een melkopschuimer : Dit werkt gewoon het best om je café frappé te maken. Met deze tool krijg je de perfecte consistentie. Niet enkel voor je Griekse koffie, maar ook voor cappuccino, eieren of slagroom te kloppen is dit een handig hebbeding.
- Koffieglas : Serveer je café frappé ook in het juiste glas. Hoog en smal genoeg, dit bevorderd het maken van het melkschuim, maar zorgt ook voor een aangenaam gevoel in de hand en is prettig om te drinken.
Wat is het verschil tussen frappé en ijskoffie?
De café frappé is de Griekse variant van de ijskoffie zoals wij hem kennen, en wordt gemaakt met oploskoffie. De meeste ijskoffie de je op verschillende plaatsen tegenkomt wordt gemaakt met espressokoffie. In Griekenland heb je deze versie ook, maar daar noemen ze hem een 'Freddo'. Je hebt de 'Freddo cappucino' en de 'Freddo espresso'. Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Café Frappé
Serving Size
1 glas
Amount per Serving
Calories
216
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
22
mg
7
%
Sodium
88
mg
4
%
Potassium
275
mg
8
%
Carbohydrates
37
g
12
%
Sugar
36
g
40
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
173
IU
3
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
188
mg
19
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.