Broodpudding met whisky en noten.

Broodpudding met whisky en noten.

Broodpudding met whisky en noten.

Broodpudding is de manier om je oud brood terug te verwerken tot een heerlijk gerecht. Dit eenvoudig recept voor broodpudding is toepasbaar met brood naar keuze.
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour
Course Belgisch, cake en gebak
Cuisine Belgisch, gebak
Servings 8 porties
Calories 361 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
 
 

  • 300 gr brood naar keuze
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr Bruine suiker
  • 0,5 dl whisky
  • 1 l lauwe melk
  • 4 stuks eieren losgeklopt
  • 50 gr walnoten grof gehakt
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 1 el boter om je cakevorm in te vetten

Instructies
 

  • Week het brood in een grote mengkom met de suiker en de whisky gedurende 10 minuten in de helft van de melk.
    300 gr brood, 100 gr kristalsuiker, 100 gr Bruine suiker, 0,5 dl whisky
  • Roer met een vork de grootste stukken los.
  • Verwarm je oven op 160°C.
  • Voeg dan de rest van de melk, de losgeklopte eieren, de gehakte walnoten en een snuifje kaneelpoeder toe.
    1 l lauwe melk, 4 stuks eieren, 50 gr walnoten, een snuifje kaneelpoeder
  • Roer alles even goed om in je mengkom.
  • Vet een cakevorm in met wat boter.
    1 el boter
  • Stort nu alles van je mengkom over naar de cakevorm.
  • Bak je broodpudding gedurende 45 minuten in een oven van 160°C.
  • Haal uit je oven en laat afkoelen.
  • Haal de broodpudding uit je cakevorm en snijd in plakken.
  • Smakelijk!

Notities

Broodpudding.

Broodpudding is een héle leuke manier om je oud brood nieuw leven in te blazen. Je maakt er een voedzaam en heerlijk gerecht mee.


INFO EN TIPS

  • Broodpudding bestaat al zeer lang. Het originele recept is terug te halen tot in de middeleeuwen.
  • Je kan het op verschillende manieren maken. Dit recept is nu met whisky, noten en wat kaneel, maar niet belet je om hierin te variëren. Appel met rum, peer met rozijnen, ... gebruik je inspiratie...het basisrecept blijft hetzelfde.
  • Broodpudding is een ideaal dessert of tussendoortje. Geserveerd met een bolletje ijs, of gewoon bij de koffie..smullen!
  • Hen je het graag wat smeuïger? Serveer de broodpudding met wat caramel of vanillesaus.
  • Je kan broodpudding best afbakken in een cakevorm met anti-aanbaklaag. Dit gaat makkelijker dan een metalen versie.


Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Broodpudding...probeer het eens!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Broodpudding met whisky en noten.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
361
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
4
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
21
mg
7
%
Sodium
 
239
mg
10
%
Potassium
 
275
mg
8
%
Carbohydrates
 
50
g
17
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
33
g
37
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
258
IU
5
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
212
mg
21
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword broodpudding, broodpudding recept, eenvoudig recept voor broodpudding
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
2
Share to...