Broodpudding met whisky en noten.

Broodpudding met whisky en noten.

Broodpudding met whisky en noten.

Brood­pud­ding is de manier om je oud brood terug te ver­wer­ken tot een heer­lijk gerecht. Dit een­vou­dig recept voor brood­pud­ding is toe­pas­baar met brood naar keuze.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Cour­se Bel­gisch, cake en gebak
Cui­si­ne Bel­gisch, gebak
Ser­vings 8 por­ties
Calo­ries 361 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
 
 

  • 300 gr brood naar keu­ze
  • 100 gr kris­tal­sui­ker
  • 100 gr Brui­ne suiker
  • 0,5 dl whis­ky
  • 1 l lau­we melk
  • 4 stuks eie­ren los­ge­klopt
  • 50 gr wal­no­ten grof gehakt
  • een snuif­je kaneel­poe­der
  • 1 el boter om je cake­vorm in te vetten

Instructies
 

  • Week het brood in een gro­te meng­kom met de sui­ker en de whis­ky gedu­ren­de 10 minu­ten in de helft van de melk.
    300 gr brood, 100 gr kris­tal­sui­ker, 100 gr Brui­ne sui­ker, 0,5 dl whisky
  • Roer met een vork de groot­ste stuk­ken los.
  • Ver­warm je oven op 160°C.
  • Voeg dan de rest van de melk, de los­ge­klop­te eie­ren, de gehak­te wal­no­ten en een snuif­je kaneel­poe­der toe.
    1 l lau­we melk, 4 stuks eie­ren, 50 gr wal­no­ten, een snuif­je kaneelpoeder
  • Roer alles even goed om in je meng­kom.
  • Vet een cake­vorm in met wat boter.
    1 el boter
  • Stort nu alles van je meng­kom over naar de cake­vorm.
  • Bak je brood­pud­ding gedu­ren­de 45 minu­ten in een oven van 160°C.
  • Haal uit je oven en laat afkoelen.
  • Haal de brood­pud­ding uit je cake­vorm en snijd in plakken.
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Broodpudding.

Brood­pud­ding is een héle leu­ke manier om je oud brood nieuw leven in te bla­zen. Je maakt er een voed­zaam en heer­lijk gerecht mee.


INFO EN TIPS

  • Brood­pud­ding bestaat al zeer lang. Het ori­gi­ne­le recept is terug te halen tot in de middeleeuwen.
  • Je kan het op ver­schil­len­de manie­ren maken. Dit recept is nu met whis­ky, noten en wat kaneel, maar niet belet je om hier­in te vari­ë­ren. Appel met rum, peer met rozij­nen, … gebruik je inspiratie…het basis­re­cept blijft hetzelfde.
  • Brood­pud­ding is een ide­aal des­sert of tus­sen­door­tje. Geser­veerd met een bol­le­tje ijs, of gewoon bij de kof­fie..smul­len!
  • Hen je het graag wat smeu­ï­ger? Ser­veer de brood­pud­ding met wat cara­mel of vanillesaus.
  • Je kan brood­pud­ding best afbak­ken in een cake­vorm met anti-aan­bak­laag. Dit gaat mak­ke­lij­ker dan een meta­len versie.


Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Broodpudding…probeer het eens!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Brood­pud­ding met whis­ky en noten.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
361
% Dai­ly Value*
Fat
 
11
g
17
%
Satu­ra­ted Fat
 
4
g
25
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
4
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Cho­les­te­rol
 
21
mg
7
%
Sodi­um
 
239
mg
10
%
Pot­as­si­um
 
275
mg
8
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
50
g
17
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
33
g
37
%
Pro­tein
 
9
g
18
%
Vita­min A
 
258
IU
5
%
Vita­min C
 
0.2
mg
0
%
Cal­ci­um
 
212
mg
21
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word brood­pud­ding, brood­pud­ding recept, een­vou­dig recept voor broodpudding
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!