appel cake

Appel Cake

appel cake

Appel cake maken is niet moei­lijk. Het is een klas­sie­ker onder de cakes en met slechts een paar ingre­di­ën­ten tover je een lek­ker gebak op tafel.
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 1 hr
Cour­se cake en gebak, Dessert
Cui­si­ne Bel­gisch, Des­serts, gebak
Ser­vings 8 per­so­nen
Calo­ries 293 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 150 gr bloem (bak­bloem)
  • 1 tl bak­poe­der
  • ¼ tl zout
  • 150 gr onge­zou­ten boter op kamer­tem­pe­ra­tuur
  • 150 gr kris­tal­sui­ker
  • 2 eie­ren
  • 1 tl vanil­le-extract
  • 3 el don­ke­re rum
  • 1 el kris­tal­sui­ker
  • 2 stuks appels naar keu­ze, geschild, ont­daan van klok­huis en in blok­jes van een hal­ve cen­ti­me­ter gesne­den. (jona­gold of pink lady)
  • wat bloem­sui­ker om de taart te versieren

Instructies
 

  • Ver­warm de oven voor op 180°C en plaats een oven­rek in het mid­den van je oven.
  • Vet een spring­vorm of een gewo­ne cake­vorm in met boter of bak­spray.
  • Als u een gewo­ne cake­vorm gebruikt, bekleed dan de bodem van de pan met bak­pa­pier en vet dit ook in.
  • Klop in een meng­kom de bloem, het bak­poe­der en het zout goed door elkaar met een klop­per.
    150 gr bloem, 1 tl bak­poe­der, ¼ tl zout
  • Gebruik nu een hand­mixer met klop­pers of een stand­mixer met het roerwerkopzetstuk.
  • Klop de boter en kris­tal­sui­ker tot het licht en luch­tig is.
    150 gr onge­zou­ten boter, 150 gr kristalsuiker
  • Onge­veer 3 tot 5 minuten.
  • Voeg één voor één de eie­ren toe, klop na elk ei het deeg goed door en schraap de zij­kan­ten van de kom met een spa­tel na elke toevoeging.
    2 eie­ren
  • Klop het vanil­le-extract erdoor.
    1 tl vanille-extract
  • Klop de don­ke­re rum erdoor.
    3 el don­ke­re rum
  • tip: Maak je geen zor­gen als het beslag er nu kor­re­lig uit­ziet. Dat is niet erg.
  • Voeg het bloemmengsel(dat je in de 1ste stap gemengd hebt) beet­je bij beet­je toe en mix op lage snel­heid tot het net gemengd is.
  • Stop met mixen.
  • Schep met een spa­tel de in stuk­jes gesne­den appels erdoor.
    2 stuks appels
  • Schep het beslag in de voor­be­rei­de spring of cake­vorm en ega­li­seer de bovenkant.
  • Bestrooi je appel cake gelijk­ma­tig met 1 eet­le­pel kristalsuiker.
    1 el kristalsuiker
  • Bak onge­veer 40 minu­ten, of tot de appel cake goud­kleu­rig is.
  • Tip: Ter con­tro­le kan je een tan­den­sto­ker in het mid­den in de cake prik­ken, indien hij er pro­per uit­komt is de appel cake gaar. Laat hem afkoe­len op een roos­ter in spring of cake­vorm waar­in je hem gebak­ken hebt.
  • Als de cake is afge­koeld, kunt u met een bot mes langs de ran­den gaan.
  • Als je een spring­vorm gebruikt, ver­wij­der je de zijkanten.
  • Als je een gewo­ne cake­vorm gebruikt, keert je de cake voor­zich­tig om op het rek, ver­wij­dert je het bak­pa­pier, en keer je de cake voor­zich­tig om en leg je hem met de goe­de kant naar boven op een schaal.
  • Bestuif met een fij­ne zeef met de bloemsuiker.
    wat bloem­sui­ker
  • Je appel cake is klaar!

Notities

Appel cake.

Appel cake maken op de klas­sie­ke manier is sim­pel. Met ons recept is hij een beet­je gepimpt omdat smaak pri­meert. Smakelijk!


INFO EN TIPS

  • De taart kan warm of op kamer­tem­pe­ra­tuur wor­den geserveerd.
  • Eet de appel cake puur of met licht gezoe­te slag­room, vanil­le-ijs of cho­co­la­de­saus. Of com­bi­neer alles voor een zoe­te zonde!
  • Tips voor in de diep­vries: De cake kan tot 3 maan­den wor­den inge­vro­ren. Wik­kel de taart, nadat hij vol­le­dig is afge­koeld, strak in huis­houd­fo­lie. Ont­dooi een nacht in de koel­kast, en haal hem uit de koel­kast op op kamer­tem­pe­ra­tuur te komen alvo­rens te serveren.
  • In ons recept gebrui­ken we don­ke­re rum. De alco­hol ver­dampt tij­dens het bak­ken. Dit is puur smaak-gere­la­teerd. Het staat je natuur­lijk vrij om de rum ach­ter­we­ge te laten.


Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Appel cake maken is ver­uit de mak­ke­lijk­ste manier om een cake te bak­ken. Pro­be­ren maar!
Key­word appel cake, appel cake maken, appel cake recept, recept appelcake
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!