Aardbeien met mascarpone
Dit is een heerlijk, makkelijk te maken dessert. Aardbeien in combinatie met mascarpone kaas, aangevuld met advocaat, of voor de kinderen kan je vanillepudding gebruiken. Snel klaar en lekker!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 500 gr aardbeien
- 250 gr mascarpone
- 100 gr advocaat
- 4 tl vanillesuiker
- 4 plakjes cake
Afwerking.
- 1 tl cacaopoeder
- 4 takjes munt
Optioneel.
- 1 el advocaat
- 4 toefjes slagroom
Instructies
- We maken aardbeien met mascarpone!
- Spoel je aardbeien onder koud stromend water en verwijder de kroontjes.500 gr aardbeien
- Prak 250 gram aardbeien tot een moes en snijd de andere 250 gram in partjes.
- Verdeel de geprakte aardbeien in dessertglazen of kommen. De partjes dienen als afwerking.
- Meng met een spatel in een mengkom de mascarpone met de advocaat en vanillesuiker.250 gr mascarpone, 100 gr advocaat, 4 tl vanillesuiker
- Roer het geheel goed door zodat alles goed gemengd is.
- Breek de plakjes cake in blokjes, en voeg ze toe aan je glas of kom, bovenop de geprakte aardbeien.4 plakjes cake
- Hevel je advocaat-mascarpone mengsel nu over naar een spuitzak.
- Spuit en verdeel de mascarpone over je glazen.
- Vul een klein zeefje met 1 tl cacaopoeder en bestrooi de mousse met wat cacaopoeder.1 tl cacaopoeder
- Werk af met de aardbeipartjes en een takje verse munt.4 takjes munt
- Laat minstens voor een uur terug opstijven in je koelkast.
- Je aardbeien met mascarpone zijn klaar! Smakelijk!
- TIP: ook lekker met nog een toef slagroom en extra advocaat eroverheen!1 el advocaat, 4 toefjes slagroom
RECEPT VIDEO
Notities
Aardbeien met mascarpone en advocaat.
Dit is echt zo een lekker dessert dat klaar is in een wip. Makkelijk te maken, en ook aanpasbaar zodat je kinderen er ook van kunnen genieten. Natuurlijk spelen aardbeien en mascarpone-kaas de hoofdrol!TIPS EN INFO :
- Zoals je in bijgevoegde video kan zien mengt onze dochter ook een deel mascarpone met vanillepudding. Zo kan je dus makkelijk de advocaat vervangen en een kindvriendelijk dessert voorzien.
- Meng alle ingrediënten grondig! De vanillesuiker zou zo goed als opgelost moeten zijn in het mengsel.
- Optioneel kan je aan het dessert nog een toef slagroom toevoegen waarover je nog wat extra advocaat laat druppen. Werk af met wat chocoladeschilfers. Lekker!!
- De cake die onze dochter gebruikt is een 'pound cake'. Een beetje als een quatre quart. Deze cake maakt ze zelf. Hoe ze dit doet kan in je in de video bekijken op haar youtube kanaal.
Wat is Advocaat?
Advocaat is een traditionele Nederlandse of Belgische likeur die gemaakt wordt van eierdooiers, suiker en brandewijn. Het heeft een dikke, romige textuur die lijkt op custard en een zoete, rijke smaak met een vleugje vanille. Advocaat wordt vaak gegeten met een lepeltje vanwege de dikke consistentie.Herkomst
De oorsprong van advocaat is enigszins onduidelijk. Er zijn twee gangbare theorieën:- Avocado-drank: Sommige bronnen suggereren dat advocaat afgeleid is van een Braziliaanse drank gemaakt van avocadopulp, rietsuiker en rum, geïntroduceerd door Nederlandse kolonisten. Omdat avocado's in Nederland en België moeilijk te verkrijgen waren, werden eidooiers als vervanging gebruikt.
- Advocatenborrel: Een andere theorie is dat de naam komt van het Nederlandse woord voor advocaat (jurist). Advocaat, of “advocatenborrel”, werd beschouwd als een goede "smeermiddel" voor de keel, vooral nuttig voor advocaten die veel moesten spreken in het openbaar.
Ingrediënten en bereiding.
De hoofdingrediënten van advocaat zijn:- Eierdooiers
- Suiker
- Brandewijn (of cognac)
- Vanille
Gebruik en Serveren
Advocaat wordt vaak geserveerd in kleine glaasjes met een toefje slagroom. Het is ook een populair ingrediënt in desserts en cocktails, zoals de bekende "Snowball" cocktail, waar het gemengd wordt met limonade. Ook als extraatje bij de koffie wordt dit zeker gesmaakt!Bewaren en Houdbaarheid
Zelfgemaakte advocaat kan in een luchtdichte verpakking tot drie dagen in de koelkast worden bewaard.Keukentools en Ingrediënten :
- Mengkommen gebruiken we in dit recept om onze mascarpone te mengen met de advokaat, of vanillepudding. Ze zijn voor ons onmisbaar in de keuken, en de mengkommen die wij gebruiken vinden we echt toppie! Indien je nog op zoek bent naar een makkelijke en goede set dan kunnen we je deze zeker aanraden! Inclusief bijhorende deksels, rubberen bodem en een aantal raspen om bijvoorbeeld groente, kaas of chocolade te raspen in je kom. De bodem zorgt ervoor dat ze stabiel blijven en niet schuiven op je werkblad.
- Wegwerpspuitzakken. Zo handig in gebruik. Een spuitzak gebruiken we ook met regelmaat. In dit recept om het mengsel van de mascarpone met de advokaat makkelijk en op een mooie manier in het glas te spuiten.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Aardbeien met mascarpone
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
371
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
81
mg
27
%
Sodium
59
mg
3
%
Potassium
250
mg
7
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
1.006
IU
0
%
Vitamin C
74
mg
90
%
Calcium
150
mg
15
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.
Lekker!