Aardbeien met mascarpone

Aardbeien met mascarpone. Een heerlijk, makkelijk te maken dessert!

Aardbeien met mascarpone

LiliesfoodLiliesfood
Dit is een heerlijk, makkelijk te maken dessert. Aardbeien in combinatie met mascarpone kaas, aangevuld met advocaat, of voor de kinderen kan je vanillepudding gebruiken. Snel klaar en lekker!
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 15 minutes
Course Dessert
Cuisine Desserts
Servings 4 personen
Calories 371 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 500 gr aardbeien
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr advocaat
  • 4 tl vanillesuiker
  • 4 plakjes cake

Afwerking.

Optioneel.

  • 1 el advocaat
  • 4 toefjes slagroom

Instructies
 

  • We maken aardbeien met mascarpone!
  • Spoel je aardbeien onder koud stromend water en verwijder de kroontjes.
    500 gr aardbeien
  • Prak 250 gram aardbeien tot een moes en snijd de andere 250 gram in partjes.
  • Verdeel de geprakte aardbeien in dessertglazen of kommen. De partjes dienen als afwerking.
  • Meng met een spatel in een mengkom de mascarpone met de advocaat en vanillesuiker.
    250 gr mascarpone, 100 gr advocaat, 4 tl vanillesuiker
  • Roer het geheel goed door zodat alles goed gemengd is.
  • Breek de plakjes cake in blokjes, en voeg ze toe aan je glas of kom, bovenop de geprakte aardbeien.
    4 plakjes cake
  • Hevel je advocaat-mascarpone mengsel nu over naar een spuitzak.
  • Spuit en verdeel de mascarpone over je glazen.
  • Vul een klein zeefje met 1 tl cacaopoeder en bestrooi de mousse met wat cacaopoeder.
    1 tl cacaopoeder
  • Werk af met de aardbeipartjes en een takje verse munt.
    4 takjes munt
  • Laat minstens voor een uur terug opstijven in je koelkast.
  • Je aardbeien met mascarpone zijn klaar! Smakelijk!
  • TIP: ook lekker met nog een toef slagroom en extra advocaat eroverheen!
    1 el advocaat, 4 toefjes slagroom

RECEPT VIDEO

YouTube video

Notities

Aardbeien met mascarpone en advocaat.

Dit is echt zo een lekker dessert dat klaar is in een wip. Makkelijk te maken, en ook aanpasbaar zodat je kinderen er ook van kunnen genieten. Natuurlijk spelen aardbeien en mascarpone-kaas de hoofdrol!

TIPS EN INFO : 

  • Zoals je in bijgevoegde video kan zien mengt onze dochter ook een deel mascarpone met vanillepudding. Zo kan je dus makkelijk de advocaat vervangen en een kindvriendelijk dessert voorzien.
  • Meng alle ingrediënten grondig! De vanillesuiker zou zo goed als opgelost moeten zijn in het mengsel.
  • Optioneel kan je aan het dessert nog een toef slagroom toevoegen waarover je nog wat extra advocaat laat druppen. Werk af met wat chocoladeschilfers. Lekker!!
  • De cake die onze dochter gebruikt is een 'pound cake'. Een beetje als een quatre quart. Deze cake maakt ze zelf. Hoe ze dit doet kan in je in de video bekijken op haar youtube kanaal.

     

Wat is Advocaat?

Advocaat is een traditionele Nederlandse of Belgische likeur die gemaakt wordt van eierdooiers, suiker en brandewijn. Het heeft een dikke, romige textuur die lijkt op custard en een zoete, rijke smaak met een vleugje vanille. Advocaat wordt vaak gegeten met een lepeltje vanwege de dikke consistentie.

Herkomst

De oorsprong van advocaat is enigszins onduidelijk. Er zijn twee gangbare theorieën:
  1. Avocado-drank: Sommige bronnen suggereren dat advocaat afgeleid is van een Braziliaanse drank gemaakt van avocadopulp, rietsuiker en rum, geïntroduceerd door Nederlandse kolonisten. Omdat avocado's in Nederland en België moeilijk te verkrijgen waren, werden eidooiers als vervanging gebruikt.
  2. Advocatenborrel: Een andere theorie is dat de naam komt van het Nederlandse woord voor advocaat (jurist). Advocaat, of “advocatenborrel”, werd beschouwd als een goede "smeermiddel" voor de keel, vooral nuttig voor advocaten die veel moesten spreken in het openbaar.

Ingrediënten en bereiding.

De hoofdingrediënten van advocaat zijn:
  • Eierdooiers
  • Suiker
  • Brandewijn (of cognac)
  • Vanille
De dooiers en suiker worden opgeklopt tot een dik mengsel, waarna langzaam de brandewijn wordt toegevoegd. Het mengsel wordt daarna licht verwarmd tot het dik en romig is​.

Gebruik en Serveren

Advocaat wordt vaak geserveerd in kleine glaasjes met een toefje slagroom. Het is ook een populair ingrediënt in desserts en cocktails, zoals de bekende "Snowball" cocktail, waar het gemengd wordt met limonade. Ook als extraatje bij de koffie wordt dit zeker gesmaakt!

Bewaren en Houdbaarheid

Zelfgemaakte advocaat kan in een luchtdichte verpakking tot drie dagen in de koelkast worden bewaard.

Keukentools en Ingrediënten :

  1. Mengkommen gebruiken we in dit recept om onze mascarpone te mengen met de advokaat, of vanillepudding. Ze zijn voor ons onmisbaar in de keuken, en de mengkommen die wij gebruiken vinden we echt toppie! Indien je nog op zoek bent naar een makkelijke en goede set dan kunnen we je deze zeker aanraden! Inclusief bijhorende deksels, rubberen bodem en een aantal raspen om bijvoorbeeld groente, kaas of chocolade te raspen in je kom. De bodem zorgt ervoor dat ze stabiel blijven en niet schuiven op je werkblad.
    mengkommen set
    mengkommen Navaris
  2. Wegwerpspuitzakken. Zo handig in gebruik. Een spuitzak gebruiken we ook met regelmaat. In dit recept om het mengsel van de mascarpone met de advokaat makkelijk en op een mooie manier in het glas te spuiten.
    Wegwerpspuitzakken. Makkelijk in gebruik voor het garneren en afwerken van desserts en gebak.
    Wegwerpspuitzakken
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Aardbeien met mascarpone! Een onweerstaanbare combinatie! Lekker!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Aardbeien met mascarpone
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
371
% Daily Value*
Fat
 
30
g
46
%
Saturated Fat
 
19
g
119
%
Trans Fat
 
0.003
g
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
81
mg
27
%
Sodium
 
59
mg
3
%
Potassium
 
250
mg
7
%
Carbohydrates
 
18
g
6
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
13
g
14
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1.006
IU
0
%
Vitamin C
 
74
mg
90
%
Calcium
 
150
mg
15
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword aardbei dessert, aardbeien met mascarpone, mascarpone
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

1 reactie op “Aardbeien met mascarpone”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...